Апелативният съд във Велико Търново потвърди изцяло доживотната присъда на

...
Апелативният съд във Велико Търново потвърди изцяло доживотната присъда на
Коментари Харесай

Втори съд даде доживот на бащата, хвърлил 5-годишния си син от виадукт в Габрово

Апелативният съд във Велико Търново удостовери напълно доживотната присъда на 32-годишния Дилян Бетев, който хвърли 5-годишния си наследник Дариел от виадукт в Габрово.
Още по тематиката
Мъжът би трябвало да изтърпи наказването си при първичен специфичен режим, както и да заплати сумата от 200 000 лв. на 30-годишната майка на момченцето Поля Христова, като обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди.

Делото пред въззивния съд бе формирано по тъжба от подсъдимия и неговия бранител, в която се сочи очевидна неправда на избраното от Окръжния съд в Габрово наказване, което се дефинира като несъразмерно тежко. Претендира се, че съдът не е отчел в задоволителна степен смекчаващите виновността условия и се желае наложеното наказване да бъде понижено.

бе осъществено в ранната заран на 3 юли 2019 година Около 6.30 ч. в дежурната част на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Габрово е получено известие, че мъж се готви да скочи от виадукта. Към мястото неотложно са ориентирани екипи на Министерство на вътрешните работи, Спешна помощ, Гражданска отбрана и пожарна сигурност с подготвеност за бърза реакция. Близо 3 часа психолог от Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи в Плевен разубеждава Дилян Бетев, който назовават Дидо, да не скача. След като той се отдръпна от перилата на виадукта, бе арестуван. Оказа се, че пристигналите екипи на Министерство на вътрешните работи са разкрили във водите на река Янтра под моста тялото на 5-годишния му наследник.

Според прокуратурата, при рухването за към 3,6 секунди детето е осъзнавало ставащото и безнадеждността на обстановката , изживяло страха от високото, от болка/смърт и след удара в повърхността и разтърсването на тялото е получило тежката и несъвместима с живота съчетана контузия на главата и тялото с остра кръвозагуба, от която умряло на място.

Въззивният съд отхвърля жалбата на бащата палач като неоснователна. Според апелативните магистрати, Окръжнитя съд в Габрово вярно не е наложил най-тежкото наказване „ пожизнен затвор без подмяна “, като е отчел младата възраст на подсъдимия и оказаното от него подпомагане при следствието.

От друга страна, налагането на по-лекото наказване „ отнемане от независимост до петнадесет до двадесет години “ даже към оптималния размер не би било в положение да способства за реализиране задачите на член 36 от Наказателен кодекс, както и да влияе предупредително и възпиращо за потребностите на генералната предварителна защита, а въпреки това не кореспондира с характера на закононарушението, възприето от съда като извънредно тежко.

Решението предстои на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд. Нещо, което всички страни по делото чакат, защото Дилян Бетев не е изразил страдание за стореното.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР