Апелативният съд във Варна остави в ареста рускиня, обвинена в

...
Апелативният съд във Варна остави в ареста рускиня, обвинена в
Коментари Харесай

Арестуваха рускиня във Варна, издирвана за присвояване на 150,5 милиона рубли

Апелативният съд във Варна остави в ареста рускиня, упрекната в родината си за длъжностно заграбване на повече от 149,5 милиона рубли (около 2,9 милиона лева), оповестиха през днешния ден от пресслужбата на съда. Тя ще остане арестувана под стража, до момента в който бъде прегледано делото за екстрадицията ѝ.

Руската страна е поискала дамата да бъде предадена, тъй като против нея би трябвало да бъде извършено наказателно гонене по обвиняване в „ корист със служебна власт, довела до тежки последствия “. Като началник на две свързани компании, които си партнирали със сметосъбиращо сдружение, сред 2019 и 2021 година обвинената получила непозволено 149 511 876 рубли. Две правосъдни инстанции в Хабаровск са постановили ареста ѝ. Властите в родината ѝ настояват, че дамата е подхванала стъпки за отбягване на правораздаването, като е отпътувала поредно за Армения, Грузия и България.

Апелативният съд приема, че закононарушението, за което се желае екстрадицията на обвинената, е в детайли разказано като време, място, размер на нанесените вреди, правно съображение и наказуемост. Освен това, в случай че е с по-лека мярка за неотклонение, има риск тя да се укрие, въпреки да има благосъстоятелност и бизнес в България.

Определението на Апелативния съд не предстои на обжалване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР