Апелативната комисия към БФС удовлетвори частично жалбата на ЦСКА -

...
Апелативната комисия към БФС удовлетвори частично жалбата на ЦСКА -
Коментари Харесай

БФС с ново решение за наказанието на ЦСКА - София, червените отново недоволни

Апелативната комисия към БФС удовлетвори отчасти жалбата на ЦСКА - София по отношение на наложеното на клуба наказване да играе два мача пред празни трибуни. Едната среща бе изтърпяна против Ботев (Враца), а другата трябваше да е с Черно море. От БФС обаче взеха решение, че " алените " ще могат да домакинстват пред почитателите си, само че на най-малко 50 километра отвън София по посока Варна. Именно такава бе глобата и за Левски преди време. Това значи, че най-вероятно дуелът от първия плейофен кръг сред ЦСКА - София и Черно море ще се организира пред почитатели във Велико Търново.

Въпреки това изпълнителният шеф на ЦСКА - София Филип Филипов разгласи след чуването, че не е удовлетворен от решението, тъй като клубът би трябвало да играе пред цялостни трибуни, само че на " Армията " и добави, че към този момент не има вяра във феърплея.
 

" Наказанието е наложено за наново нарушаване. За първото нарушаване е наложено на 31 август и то е предизвестие за отнемане от домакинство. Сега е за две срещи, тъй като мачът бе преустановен за 18 минути и е имало хвърлени предмети ", споделиха от Апелативната комисия, след което продължиха:

" Изменяме решението на ДК от 2 май. Частично е почела жалбата на ЦСКА - София.ЦСКА - София ще играе с Черно море пред аудитория, само че на най-малко 50 километра. В рамките на 24 часа би трябвало да предложат на СТК два стадиона за утвърждение. "

След съвещанието на комисията изпълнителният шеф на " алените " Филип Филипов, който участва на него, съобщи: " Не съм удовлетворен от това, което се реши. Нашето предпочитание беше мачът да се играе на “Армията ”. Не ни задоволява. Единственото ни преимущество е, че ще има почитатели на стадиона. Но това наказване, което се случи ни слага в неравнопоставено състояние с тима, с който се борим за първенци, тъй като ни лишава преимуществото от семействата.

Не утвърждавам постъпката на нашите почитатели в мача с Лудогорец. Говорихме да не се минават границите, само че тези два мача са прекомерно строго наказване и в случай че гледаме преди този момент наказванията на други тимове, техните бяха доста по-леки от нашите.

Вече нямам доверие във феърплея до края на шампионата. Току-що научихме за смяната на наказването. Ще го обсъдим и до няколко часа ще решим къде ще играем.

Винаги на “Армията ” атмосферата и увереността ни е друга. Там е нашия дом и там би трябвало да домакинстваме. Всичко е в наши ръце, в случай че спечелим 5-те мача, ще станем първенци. Напълно е допустимо да го създадем ", обясни Филипов.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР