Апелът на Хан към британското правителство да му даде правомощия

...
Апелът на Хан към британското правителство да му даде правомощия
Коментари Харесай

Кметът на Лондон се бори за таван на наемите frognews.bg

Апелът на Хан към английското държавно управление да му даде пълномощия да постави таван върху наемите в столицата на Обединеното кралство идва след публикуването на нов отчет на кметството на града, съгласно който броят на бездомните хора в Лондон се е нараснал с 21% по отношение на предходната година.

 

Според данните от разбора на локалните управляващи броят на хората, които са спали навън в столицата на Англия сред април и септември тази година, доближава 5712 души. От кметството считат, че този забележителен растеж от над 1/5 в броя на бездомниците е разследване на все по-високите разноски за живот, в това число и нарастванията на наемите в града през последните месеци, както и доста по-високите разноски за сила и по-високите лихви по заемите.

 

От офиса на Садик Хан са на мнение, че този увеличаващ се финансов напън върху жителите на града е довел до това от ден на ден хора да не могат да си разрешат да заплащат за жилище, което на собствен ред ги е изкарало на улицата.

 

До момента държавното управление е взело ограничения за поддръжка на семействата за понижаване на сметките за ток, като в отоплителния сезон то ще покрива по 66 паунда на месец от сметките за сила на всяко домакинство. Тези помощи обаче могат да се окажат извънредно незадоволителни за доста хора в Лондон.

 

Докладът на кметството в мегаполиса показва, че към половината от частните жилища чартърен в английската столица (общо към 490 000 имота) се намират под минималните условия за енергийна успеваемост и топлоизолация. От тях в към 20 хиляди жилища изискванията са избрани като извънредно неприятни.

 

Всичко това ще допусна слагането на десетки и стотици хиляди хора напрегнат поради предстоящите високи сметки за отопление. Според изчисленията на кметството в Лондон нарастването на сметките за ток в по-голямата част от тези зле изолирани парцели може да доближи до 450 паунда за целия отоплителен сезон, като при местата с най-лоша изолираност растежът в цените за отопление може да стигне до цели 947 паунда за отоплителен сезон.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР