Антверп спечели първите си точки в Шампионската лига в последния

...
Антверп спечели първите си точки в Шампионската лига в последния
Коментари Харесай

Барса преклони глава пред палач на Левски, голеада в Порто

Антверп завоюва първите си точки в Шампионската лига в последния мач от груповата фаза, побеждавайки Барселона с 3:2 след трагични последни минути.

Старши треньорът на Барса - Шави, даде отмора на някои от главните си играчи, като дебют за мъжкия отбор направи 17-годишният бранител Ектор Форт.

Въпреки издънката Барселона завоюва група H с 12 точки, колкото има и вторият Порто, само че испанците надвиха над португалците и в двата мача посред им.

Антверп поведе в резултата още във втората минута, когато Инаки Пеня изнесе към Ориол Ромеу, само че халфът на Барса позволи обикновена неточност и топката стигна до Артур Вермеерен, който от близко я вкара във вратата на каталунците.

Барса съумя да изравни в 35-ата минута. Младият елмаз на " блаугранас " Ламин Ямал изчака съвършения миг да подаде топката сред няколко играчи на домакините на Феран Торес, който невъзмутимо я прати в мрежата на Жан Бюте.

В 50-ата минута попадение на Винсент Янсен не бе зачетено поради засада.

Три минути по-късно Ламин Ямал стреля от границата на наказателното поле, само че ударът му се отби в страничния дирек. Секунди по-късно Сержи Роберто в началото получи пряк червен картон, само че откакто прегледа на ВАР монитора съдията Марко Гуида промени наказването му единствено на жълт картон.

Три минути по-късно Винсент Янсен получи точно подаване от Алхасан Юсуф, откакто Ориол Ромеу проспа обстановката, и прати топката в долния десен ъгъл за 2:1 в 56-ата минута.

В 76-ата минута още един от младоците на Барса влезе в игра - Марк Касадо, размени Сержи Роберто.

В първата минута на добавеното време Феран Торес центрира от свободен удар, а 17-годишният Марк Гиу вкара първото си попадение в шампионата на богатите, засичайки топката с глава.

Веднага след изравнителното попадение обаче каталунците позволиха нова неточност в отбрана, която разреши на различен 17-годишен състезател да блесне - Джордж Иленихена наказа грешката на " блаугранас " и донесе триумфа на белгийския отбор.

Порто реализира безапелационна победа с 5:3 при семейството си на Шахтьор Донецк от група H на Шампионска лига. По този метод „ драконите “ се класираха за осминафиналната фаза на шампионата, завършвайки втори в групата след Барселона.

Мачът стартира с доминация на Порто и още в 3-ата минута Мехди Тареми насочи мощен удар с глава, само че Дмитро Ризник съумя да избие.

Порто поведе с 1:0 в 11-ата минута. Едно криволичещо центриране в наказателното поле на Шахтьор бе посрещнато от Еванилсон, който продължи към Галено, който вкара топката във вратата на Ризник.

Шахтьор можеше да изравни резултата доста бързо в 14-ата минута, само че след удара на Сикан топката мина над напречната греда в навън.

Вратарят на Порто Диого Коща се наложи да се намесва в 27-ата минута. Зубков подаде на Гочолейшвили, който стреля, само че Коща внимаваше и избави.

Шахтьор съумя да изравни резултата в 29-ата минута, когато Зубков комбинира със Сикан, който вкара топката във вратата на Диого Коща. Страничният арбитър маркира засада, само че след разглеждането на обстановката с ВАР, попадението бе доказано.

Пред Галено се откри опция в 34-ата минута, само че ударът му бе отразен от Ризник.

Порто поведе с 2:1 в 43-ата минута, когато Пепе Акино пусна към Галено, който се възползва от заспиването на отбраната на Шахтьор и с доста мощен удар от границата на наказателното поле, прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Ризник.

Мехди Тареми бе на сантиметри от това да усили преднината на Порто в 51-ата минута. След центриране от фал в наказателното поле на Шахтьор той стреля с глава, само че Ризник съумя да избие.

Порто направи резултата 3:1 в 62-ата минута. Лош пас от Шахтьор в средата на терена бе кръстосан от Галено, който се втурна към наказателното поле на украинския отбор, след което подаде към Мехди Тареми, който пое топката с крачка и даже не погледна към вратата, преди да стреля около Ризник с левия крайник, пращайки топката в мрежата.

Еустакио си вкара автогол в 72-ата минута и Шахтьор се върна в мача. Защитникът на Порто Санчес не се оправи с дълга топка, която попадна в краката на Сикан. Нападателят на Шахтьор си проби път в наказателното поле, преди да центрира и пасът му се отклони от Еустакио, с цел да влезе във вратата на Диого Коща.

Порто направи резултата 4:2 в 76-ата минута. Пепе чества 100-то си присъединяване в Шампионска лига с необичаен гол. Централният бранител на Порто се нахвърли от корнера, който Тареми завоюва, и ударът му с левия крайник имаше прекалено много мощ, с цел да може Ризник да се оправи с него. Стражът на Шахтьор на вятъра се опита да го отбие, само че технологията на голлинията удостовери, че топката е минала линията.

Порто направи резултата 5:2 в 82-ата минута. Франсиско Консейсао с обмислен удар около Ризник вкара топката във вратата на Шахтьор.

Шахтьор върна едно попадение в 88-ата минута, когато Степаненко асистира на Егиналдо, който направи резултата 3:5.

Порто се класира за осминафиналите на Шампионска лига. Отборът приключи с 12 точки на второ място в групата. Барселона също има 12 точки, само че приключи преди всичко поради по-добри индикатори в директните мачове.

Шахтьор Донецк е трети и ще играе в Лига Европа, а Роял Антверп отпада от шампионатите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР