Окръжната прокуратура в Пловдив наблюдава образуваното досъдебно производство във връзка

...
Окръжната прокуратура в Пловдив наблюдава образуваното досъдебно производство във връзка
Коментари Харесай

Разследващи с нови разкрития за младия шофьор от адското меле в Пловдив

Окръжната прокуратура в Пловдив следи формираното досъдебно произвеждане по отношение на тежката злополука с две жертви през нощта в града. Това стана ясна по време на брифинг на полицията и прокуратурата в Пловдив.

По делото се правят в оптимален размер процесуално-следствени дейности, които да открият събитията, уточни наблюдаващият прокурор.

Извършен е оглед, разпитани са очевидци. Назначени са химически експертизи. Ще се назначи автотехническа експертиза. Иззети са голям брой материални доказателства.

Скоростта не е открита. Тя ще бъде открита при автотехническа експертиза – другото са догатки, посочи прокурорът.

За момента водещата версия е превишена скорост.

От КАТ-Пловдив показаха, че лидерът е бил със стаж 3 години. Книжката си е взел през януари 2021 година

Той има 16 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. През годините са му съставяни 5 броя актове за административни нарушавания. Има 10 фиша за маловажни нарушавания и 1 електронен фиш за превишена скорост. Превишението е било със скорост над 21 км, наложена му е санкция 100 лева

Майката на водача е чиновник на „ Пътна полиция “, само че автомобилът е фирмен, на компания в София. Не е открита връзка сред умрелия водач и компанията. Изяснява се по какъв начин автомобилът е обвързван с лидера.

Преди това той е позволил ПТП поради неспазване на отдалеченост.

Няма данни да е хващан след приложимост на алкохол и опиати. В момента се изготвя химическа експертиза за съществуване на такива субстанции при съдбовния случай, изясни гл. контрольор Красимир Нешев, шеф на „ Пътна полиция “ -Пловдив.

От пожарната показаха, е потърпевшият пожарникар е в тежко положение с голям брой фрактури, без заплаха за живота. 3 екипа с 123 пожарникари са изпратени на мястото на случая. При опит за стабилизиране на интонации автомобил дървото, в което той се е бил блъснал, се е изкоренило и затиснало огнебореца. Поне две дървета са ударени, били са безусловно отрязани.

Пострадалият пожарникар евентуално ще претърпи интервенции.

Към момента няма данни за открити флакони с божествен газ в автомобила. Той е конфискуван и ще бъде проучен, дружно с останалите доказателства.

Както БЛИЦ заяви, момиче и момче починаха при тежка злополука в Пловдив в 3:30 ч. през нощта. Инцидентът е станал на бул. „ Руски “ в Пловдив, наоколо до кръстовището с бул. „ Шести септември “. При злополуката има и потърпевши двама души – момче и момиче на 22 години.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР