Антон Стайков напусна ръководството на Съюза на българските художници (СБХ).

...
Антон Стайков напусна ръководството на Съюза на българските художници (СБХ).
Коментари Харесай

Антон Стайков напуска ръководството на Съюза на българските художници

Антон Стайков напусна управлението на Съюза на българските художници (СБХ). Той заемаше поста заместник-председател на Управителния съвет по креативната активност. Новината заяви самият той в профила си във " Facebook ".

Причината е, че " част от управлението и екипа на СБХ са почнали да организират проведена отрицателна акция против личността и работата му ": " Колеги от Управителния съвет и Контролната комисия непрестанно търсеха способи да попречат на работата ми, обвързвана с осведомителната активност, изключително за основаването и поддържането на наличието в уеб страницата sbh.bg. Нееднократно против мен бяха отправяни изцяло неоснователни обвинявания за спор на интереси; финансови злоупотреби в плана за сайта; за тормоз на чиновници - откровени клюки и интриги и така нататък Всичко това трансформира работната ми среда в непоносима, заради което към днешна дата не съм в положение да продължа да извършвам отговорностите си и да осъществявам концепциите, поради които в действителност одобрих отправената към мен покана за присъединяване в управлението на СБХ " написа Стайков.

В обстоен коментар художникът акцентира заслугите си като част от екипа на СБХ, а точно: огромни поправки, дейна изложбена активност, извоювано финансиране и усилена работа по платформата sbh.bg. Стайков съобщи, че е " надълбоко наскърбен " от отношението на част от сътрудниците си:
" За страдание ми беше попречено да развия и надградя всичко, поради което бях почнал работа в СБХ: реализиране на концепцията за превръщането на СБХ в една модерна организация с грижа за ползите на всички свои членове и бистрота в активността си. Може би съм единственият член на СБХ, който е трето потомство член на тази организация, тъй че усещах и символно обвързване да направя нещо положително за нея ", разяснява Стайков.
Подробния коментар на Антон Стайков можете да видите тук:



Антон Стайков е е художник и есеист, създател на " Кратка история на българския комикс " (2013) и " Българският буквар. 200 години в първи клас ". Той е деен откривател на комикса, куратор е на " Първа национална галерия на българския комикс " (2013).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР