Антоанета Митрушева встъпи в длъжност, като съдия в Административен съд

...
Антоанета Митрушева встъпи в длъжност, като съдия в Административен съд
Коментари Харесай

Нов съдия встъпи в хасковския Административен съд

Антоанета Митрушева встъпи в служба, като арбитър в Административен съд – Хасково на тържествена гала в постройката на Върховния административен съд.
Досега Митрушева бе арбитър в Районен съд – Димитровград.

В наличието на ръководителя на Върховен административен съд Георги Чолаков, ръководители на административни съдилища и съдии, тя подписа акта за встъпването си, парафиран и от ръководителя на Административен съд – Хасково Василка Желева.

Съдия Антоанета Митрушева встъпва в служба, откакто с решение на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет от 6 декември 2022 година, беше нараснала в служба „ арбитър “ в Административен съд – Хасково, след сполучливо класиране измежду претендентите в състезанието за повишение в служба „ арбитър “ в административните съдилища.

През последните 3 години арбитър Митрушева правораздава в Хасковския административен съд, откакто през 2019 година със заповед на ръководителя на Върховен административен съд беше командирована от Районен съд – Димитровград в Административен съд – Хасково.

Съдия Антоанета Митрушева е приключила компетентност „ Право ” в Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски ”. Има над 22 години юридически стаж, от които над 21 година като арбитър. Понастоящем е с сан на „ арбитър във Върховен касационен съд и Върховен административен съд “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР