Антимафиоти разбиха престъпна група за производство и разпространение на наркотици

...
Антимафиоти разбиха престъпна група за производство и разпространение на наркотици
Коментари Харесай

Разбиха престъпна наркогрупа, извършвала брутални насилия над дилъри

Антимафиоти разрушиха незаконна група за произвеждане и разпространяване на опиати на територията на Велико Търново. При извършената през вчерашния ден спецакция са арестувани 15 души. Днес на брифинг бяха обявени детайлности за интервенцията.

Досъдебното произвеждане е формирано при започване на септември, заяви шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев, като чиновниците на ГДБОП са почнали работа преди този момент.

Разбитата незаконна група се е занимавала с опиати, като по изключително жесток метод е налагала монопол на дилърите. Проверени са 23 адреса, на четири от тях са открити и конфискувани марихуана, метаамфетамин и пико. Намерена е и преносима лаборатория за произвеждане на пико. Назначени са експертизи за установяването на количеството им.

В хода на акцията са арестувани 15 участници в незаконната скица. Ръководителят на групата и неговият заместител са с престъпни регистрации в полицията. Това е най-сериозната група, занимавала се с този вид активност, на територията на Велико Търново, а може би и на района, разяснява прокурор Гешев.

Задържаната група е правила извънредно брутални насилия над дилъри, събрани са задоволително материални доказателства, стана ясно на брифинга.

На задържаните ще бъдат повдигнати обвинявания съгласно ролята и присъединяване им в проведената незаконна група.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР