Антикорупционният фонд, от който започна разследването за престъпната схема Осемте

...
Антикорупционният фонд, от който започна разследването за престъпната схема Осемте
Коментари Харесай

АКФ обвини прокуратурата, че е свалила европейската заповед за арест на Петьо Еврото

Антикорупционният фонд, от който стартира следствието за незаконната скица " Осемте джуджета ", алармира, че прокуратурата е отдръпнала европейската заповед за арест на основния обвинен - някогашния следовател Петьо Петров - Еврото.

АКФ насочиха обществено запитване до и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, като упорстват да се обясни дали прекратяването на интернационалното търсене на Пепи Еврото " дава отговор на истината " и за какво няма никакъв прогрес по инспекцията за работата на прокуратурата по скандалния случай след отстраняването на Иван Гешев.

АКФ не разкриват източника на информацията си за оттеглената европейска заповед за арест, само че показват, че това се е случило след прехвърлянето на следствието против Петров от Софийската районна в Софийската градска прокуратура.

" Разследването против Петров беше за насила и противозаконни записи, по което той беше задочно притеглен в качеството на обвинен и разгласен за интернационално търсене посредством европейска заповед за арест. След поемането на следствието прокурорът при СГП е отдръпнал европейската заповед за арест за Петров и той към този момент не се търси отвън границите на страната ", пишат от АКФ.

Те припомнят на Сарафов личните му думи пред Висш съдебен съвет, че " въпросът " Осемте джуджета " е извънредно грозна, груба и безпардонна приложимост на профилираната прокуратура, която е употребена за почистване на сметки ". Малко откакто пое функционалностите на основен прокурор, той разгласи, че " ще направи всичко ", с цел да може закононарушенията към схемата да се проверяват.

Срокът на вътрешната инспекция е изминал още преди месец, без резултатите да станат ясни, настояват от АКФ.

След отстраняването на Иван Гешев, екипът на Сарафов освети мнжество злоупотреби в дейностите на прокуратурата по случая с " Осемте джуджета ", които са били известни на по-ранното управление.

Самият Сарафов обаче беше махленски от някогашната брачна половинка на Еврото в това, че е поддържал близки другарски връзки със фамилията - което даде мотив за подозрения в действителните планове на новия основен прокурор за цялостно следствие.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР