Антикорупционен предизборен блок между ПП и ДБ ще спечели изборите,

...
Антикорупционен предизборен блок между ПП и ДБ ще спечели изборите,
Коментари Харесай

Никола Минчев: Антикорупционен предизборен блок между ПП и ДБ ще спечели изборите

" Антикорупционен избирателен блок сред Политическа партия и Демократична България ще завоюва изборите, " съобщи пред Би Ти Ви Никола Минчев от " Продължаваме промяната ".
По думите му патовата обстановка в политиката се дължи на конфликта на двата лагера - на реформистките сили - към Политическа партия, Демократична България и извънпарламентарни групи, и на статуквото - към ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.
Минчев е на мнение, че Изборният кодекс стана нарицателно за работата на 48-ото Народно събрание. Той предвижда, че антикорупционно законодателство няма да бъде признато от този парламент, само че изрази вяра, че въпреки всичко измененията в Наказателно-процесуален кодекс, касаещи въвеждането на механизъм за следствие на основния прокурор, могат да минат. Минчев добави, че служебният правосъден министър Крум Зарков е декларирал, че президентът Румен Радев може да даде в допълнение време, преди разпускането на 48-ото Народно събрание, само че в случай че се види воля за приемане на законите, свързани със правосъдната промяна.
Зам.-председателят на Народното събрание добави, че знак за съществуването на тази воля ще е вкарването на Наказателно-процесуален кодекс за първо четене в зала още тази сряда. По думите му този законопроект има късмет, за разлика от промяната в КПКОНПИ. Този проектозакон към този момент е гласуван на първо четене, само че ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " Български напредък " удължиха периода на 21 дни.
" Ако Борисов беше министър председател, нямаше да има военнапомощ за Украйна. Правителствата на Бойко Борисов в никакъв случай не са заемали позиция против Русия ", добави Минчев и даде образец със градежа на Балкански поток, отравянето на Емилиян Гебрев и гърмежите във военните хранилища.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР