Ансамбли от цялата страна ще вземат участие във Фестивала за

...
Ансамбли от цялата страна ще вземат участие във Фестивала за
Коментари Харесай

Варна събира фолклорни ансамбли на Мегданско веселие край морето

 Ансамбли от цялата страна ще вземат присъединяване във Фестивала за български национални танци " Мегданско забавление край морето “, който ще се организира 8 юни в Летния спектакъл във Варна. Събитието се провежда за трети път и ще протече под патронажа на кмета на града Иван Портних. Организатори са Фолклорна музикално-танцова компания " Варна “, Фолклорен отбор " Варна “ и Двореца на културата и спорта. Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Фонд Култура на Община Варна.

Записването за присъединяване във фестивала към този момент е в ход и ще продължи до 6 юни. Форумът е ориентиран към любителски клубове, школи и танцови сформира, занимаващи се с български национални танци. Категориите са три: Клубове и школи; Танцови сформира за деца до 14-годишна  възраст; Танцови сформира за младежи и възрастни над 14-годишна възраст. Регламентът разрешава във феста да вземат присъединяване и сформира от чужбина. Записването се реализира по интернет на адрес http://megdanvarna.com.

Победителите в конкурсната стратегия ще бъдат избрани от експертно жури. В състава му са Димитър Манов - дълготраен хореограф на отбор при ГУСВ и отбор " Аура “ гр. София, Емил Генов - Главен живописен началник на отбор " Зорница “ гр. София, Марио Егов - Главен живописен началник на отбор " Странджа “ гр. Бургас.

Началото е в 10 ч. с Конкурсна стратегия Категория 2 Танцови сформира до 14г.

Входът за феновете ще е свободен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР