Ансамбъл Българе ще представи благотворително във Варна новия си мащабен

...
Ансамбъл Българе ще представи благотворително във Варна новия си мащабен
Коментари Харесай

Ансамбъл Българе с благотворителен спектакъл за новия храм във Варна

Ансамбъл " Българе " ще показа благотворително във Варна новия си огромен театър " Осмото знамение ". Това ще се случи на 17 май в Двореца на културата и спорта.

Приходите от представлението ще бъдат дарени за дотъкмяване на новостроящия се във Варна православен храм " Св. Прокопий Варненски ".

Специално присъединяване в спектакъла ще има холивудската звезда Бен Крос, който ще изиграе ролята на ирландския публицист Джеймс Баучер. Българският артист Атанас Сребрев в облика на унгарския композитор Бела Барток е негов сътрудник в диалога, който двамата водят при пътуването си в " Ориент Експрес ".

" Осмото знамение " по сюжет, хореография и постановка на продуцента и хореограф на ансамбъла Христо Димитров е запленяващо странствуване в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор.

Повествованието минава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо изиграни от танцьорите и солистите на " Българе ", а самият хореограф на спектакъла Христо Димитров се включва със солови осъществявания в добруджанската и тракийската картина.

Представлението ще се реализира под патронажа на кмета Иван Портних, със съдействието на Община Варна и с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Билетите за " Осмото знамение " във Варна на 17 май са на цени от 10, 12, 15, 20 и 25 лв. и към този момент са в продажба. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР