Английският шампион Манчестър Сити е насочил вниманието си към звездата

...
Английският шампион Манчестър Сити е насочил вниманието си към звездата
Коментари Харесай

Ман Сити се прицели във Винисиус при неуспех с Халанд

Английският първенец Манчестър Сити е насочил вниманието си към звездата на Реал Мадрид Винисиус Жуниор, откакто претърпя крах в опитите си да вземе нападателя на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд. Винисиус се радва на отлична акция след идването на Карло Анчелоти в тима, като способства с 15 гола и 10 асистенции в 28 мача във всички шампионати. Капитанът на „ белите “ Карим Бензема е единственият състезател, който е отбелязал повече голове от 21-годишния бразилец за столичани.

Именно впечатляващата форма и израстването на Винисиус са привлекли вниманието на мениджъра на „ жителите “ Хосеп Гуардиола. „ El Nacional “ в този момент написа, че някогашният ментор на Байерн Мюнхен и Барселона го е разпознал като допустима опция на Халанд. Базираното в Мадрид издание „ AS “ пък твърди, че 21-годишният норвежец избира да премине на „ Сантиаго Бернабеу “, в сравнение с „ Етихад Стейдиъм “. Звездата на „ вестфалци “ има невероятните 21 гола и 10 асистенции в единствено 19 мача във всички шампионати за тима на Марко Розе.

Докато в Дортмунд не губят вяра, че ще съумеят да убедят 21-годишния нападател да остане на „ Сигнал Идуна Парк “, бъдещето му въпреки всичко наподобява надалеч от „ жълто-черните “ от лятото. В края на сезона става дейна откупна уговорка в контракта му, съгласно която всеки искащ ще може да закупи за към 75 милиона евро. „ AS “ също по този начин има вяра, че Гуардиола е инструктирал управлението на „ жителите “ да хвърлят всичко належащо, с цел да го привлекат, само че ще бъдат изправени пред доста сериозна конкуренция. Очаква се Манчестър Юнайтед, Барселона, Челси, Ливърпул и Пари Сен Жермен също да вземат участие в конкуренцията за неговия автограф.

Man City weighing up Vinicius Jr bid after Erling Haaland transfer setback
— Mirror Football (@MirrorFootball)
Въпреки това новината, че Халанд желае да играе за Реал, би бил голям удар за Сити. Гуардиола към момента не е намерил нападател на мястото на Серхио Агуеро, който напусна клуба, с цел да се причисли към Барселона, преди преждевременното си отричане през декември поради проблеми със сърцето.

Сити обезверено се опита да притегли голмайстора на Тотнъм Хари Кейн предишното лято, само че упоритостта на президента на „ шпорите “ Даниел Леви се оказаха прекомерно огромна спънка. В края на минлата година пък "гражданите " изгубиха и Феран Торес, който също мина на „ Камп Ноу “.

Въпреки това, Гуардиола има авариен вид и той е точно да отслаби Реал. Винисиус бива обсъждан и като заместител на Рахийм Стърлинг. Каталунското издание „ Sport “ неотдавна писа, че англичанинът е уведомил Манчестър Сити за желанието си да напусне клуба. Барселона постоянно бе свързван с някогашния нападател на Ливърпул, само че сходен трансфер би бил малко евентуален след привличането на Торес.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР