Английският певец, композитор и актьор Дейвид Боуи е безспорно един

...
Английският певец, композитор и актьор Дейвид Боуи е безспорно един
Коментари Харесай

10 филма с Дейвид Боуи, които трябва да гледате

Английският артист, композитор и артист Дейвид Боуи е несъмнено един от най-влиятелните актьори на XX век поради опитите с творчеството си и разширението на границите на стандартното изкуство. Тук обаче ще обърнем взор към различен негов гений - актьорския.

Песни на Дейвид Боуи избират за филмите си режисьори като Куентин Тарантино, Дейвид Линч и Уес Андерсън. Освен изключителното музикално завещание той ни остави и поредност ярки доказателства, че е и надарен артист.

Събрахме 10 от най-незабравимите му осъществявания на огромен екран, които несъмнено си заслужава да гледате. Вижте кои са те!
    View this post on Instagram           
A post shared by Jane Barnes (@nephilimfields)

" Човекът, който падна на Земята " (1976)

Първата основна роля на Боуи е в английския научнофантастичен трагичен филм от 1976 година, режисиран от Николас Роуг по сюжет на Пол Майерсберг. Боуи играе извънземен, който пътува до земята, с цел да избави своята застрашена да загине от суша планета.

И въпреки кинокритиците да са остри в мненията си и да настояват, че артистът просто играе себе си, по времето, в което се възвръща от неуравновесеност, провокирана от опиати, тази позиция подценява уменията на Боуи пред камерата.

" Просто жиголо " (1978)

В този филм Марлене Дитрих изиграва последната си роля. Боуи ще видите в ролята на военнопленник, режисьор е Дейвид Хемингс, само че несъмнено това не е екранното преобразяване, с което той може да се похвали. Действието се развива в Берлин след Първата международна война и включва още Сидни Рим и Ким Новак.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР