Английският футбол може да претърпи една от най-големите си промени

...
Английският футбол може да претърпи една от най-големите си промени
Коментари Харесай

Гласи се революционна промяна във Висшата лига

Английският футбол може да претърпи една от най-големите си промени от 1992 година насам, когато познатият формат на Висшата лига бе открит. 

Британският министър председател - Риши Сунак, е дал зелена светлина на план за самостоятелен кабинет, който да следи и дава отговор за обособени въпроси във Висшата лига. Тази концепция бе отхвърляна от клубовете и експертите дълго време, само че е напът да се случи, като формалното изаявление се чака през новата календарна година или най-малко след края на Мондиал 2022.

Ще бъде определен експерт, който да оглави този офис. Също по този начин ще има ръб от шефове и други чиновници, които ще наблюдават изкъсо за всичко протичащо се на Острова. Отборите ще бъдат държани под лупа. Изпълнителният шеф на Лийдс - Ангъс Киниър, бе един от най-големите съперници на подобен " надзираващ " орган. 

Големите шест - Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Арсенал, Тотнъм и Челси ще бъдат най-засегнати от основаването на сходен кабинет.

Кабинетът ще бъде узаконен от държавното управление и се чака да промени образа на Висшата лига. Главната задача на определените шефове ще бъде да наблюдават финансите на тимовете. Не се чака това да попречи на клубове като Ливърпул и Манчестър Юнайтед да бъдат закупени от представители на Близкия изток. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР