Английските футболни национали са готови да напуснат терена, ако станат

...
Английските футболни национали са готови да напуснат терена, ако станат
Коментари Харесай

Английските футболисти ще напуснат терена на "Васил Левски" при прояви на расизъм

Английските футболни национали са подготвени да изоставен терена, в случай че станат обект на расистки обиди в идните два мача на отбора от квалификациите за Евро 2020. Тимът на Гарет Саутгейт гостува на Чехия на 11 октомври, а три дни по-късно ще бъде в София за мач с България на Националния стадион " Васил Левски ". Нападателят на " Челси " Тами Ейбрахам разгласи, че в отбора е реализирано единодушие по тази тематика.

" Ако се случи на някого от нас, значи се случва на всички. Хари Кейн даже сподели, че в случай че някой се почувства афектиран и не е благополучен, целият тим ще застане зад него и ще напуснем терена дружно ", сподели Ейбрахам.

Още преди месец британските национали показаха терзание преди гостуванията в Прага и София. Селекционерът Гарет Саутгейт напомни, че отборът е бил обект на расистки обиди при последния си мач с България през 2011 година

Думите на англичаните доведоха до реакция от президента на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов, който разгласи " сходни дейности за изцяло безпочвени ". Колегата му Грег Кларк също отговори с писмо.

България е осъдена с отчасти затваряне на националния стадион. Причината е наказване, наложено от УЕФА поради расистки и хомофобски прояви от квалификациите с Косово (2:3) и Чехия (1:2). В Англия припомниха още, че от началото на сезона " Левски " и " Локомотив " (Пловдив) също получиха санкции поради расистки обиди от почитателите в мачовете от европейските шампионати.

Фотогалерия: Футболният урок, който Англия изнесе на България >

Английските национали към този момент се сблъскаха с прояви на расизъм в квалификациите за Евро 2020. Това се случи в първия мач с Черна гора в Подгорица.

В битката с расизма УЕФА вкара протокол от три стъпки, които да бъдат предприемани в мачовете. Европейската централа в лицето на президента й Александър Чеферин даже насърчи реферите да приключват мачове при потребност.

Българският народен тим приема Англия на 14 октомври в София, а мачът е от 21.45 часа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР