Английската Висша лига за първи път в историята ще бъде

...
Английската Висша лига за първи път в историята ще бъде
Коментари Харесай

Алисън Бритън стана първата жена президент в историята на Висшата лига

Английската Висша лига за първи път в историята ще бъде ръководена от жена, откакто по-рано през днешния ден Алисън Бритън беше определена на поста президент.

Бритън беше определена единомислещо с гласоподаване от всички клубове, като тя публично ще застане на поста при започване на 2023 година.

Понастоящем Алисън Бритън е изпълнителен шеф на компанията за хотелиерство и ресторантьорство " Уайтбред ", само че ще напусне, с цел да поеме новата си служба.

" Почитателка съм на футбола от дете и се веселя, че бях определена за президент на Висшата лига. За мен ще бъде привилегия да оказвам помощ в реализирането на бъдещите проекти и в работата с клубовете. Задачата ни е да реализираме дълготрайна непоклатимост и триумфи ", показа Бритън след избора си.

The Premier League is pleased to confirm Alison Brittain as its new Chair after clubs today voted unanimously in favour of her appointment. She will take over from Interim Chair Peter McCormick in early 2023.

More:
— Premier League (@premierleague)

Алисън Бритън ще размени на поста Гари Хофман, който беше заставен да напусне, откакто беше подложен на остри рецензии поради договорката за придобиването на тима на Нюкасъл от консорциум от Саудитска Арабия.

Хофман напусна поста си през ноември предходната година, а до встъпването в служба на Алисън Бритън функционалностите на краткотраен президент ще продължи да извършва Питър Маккормак.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР