Англия съумя да победи гостуващия Словения на "Уембли" с 1:0

...
Англия съумя да победи гостуващия Словения на "Уембли" с 1:0
Коментари Харесай

Англия подпечата билетите за Русия, но бе освиркван на Уембли

Англия съумя да победи гостуващия Словения на "Уембли " с 1:0 в предпоследен мач от група "Ф " на европейските пресявки за Световното състезание. Единственият гол в срещата бе дело на Хари Кейн, който наказа гостите надълбоко в добавеното време и по този метод изпрати Трите лъва непосредствено на Световното следващата година. Това бе седма победа за англичаните в групата. След триумфа си Англия е с 20 точки, до момента в който словенските сърца останаха разрушени, откакто възпитаниците на Сречко Катанец ще би трябвало да се молят на знамение в оставащия кръг, с цел да съумеят да се преборят за място на баражите в европейската зона.

Предвид по какъв начин пристигна триумфа феновете на полупразния "Уембли " освиркаха островитяните след показаното в хода на срещата.

Първото състояние в мача бе на сметката на Словения, откакто Рахийм Стърлинг сгреши с отиграването в центъра на терена и гостите подеха контраакция. Роман Безяк пусна към Йосип Иличич, само че вторият не съумя да мина край Джо Харт и да приключи. В 18-ата минута Маркъс Рашфорд стреля от диагонала, само че топката попадна в ръцете на Облак. Минута по-късно Андре Шпорар центрира към наказателното поле на англичаните. Кълбото стигна до някогашния нападател на Лудогорец Безяк, който не нанесе добър изстрел и кълбото излезе в навън. В 26-ата минута капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън шутира добре, само че отново Облак се намеси добре и резервира резултата 0:0.

Двадесет минути след подновяването на играта Рашфорд се озова очи в очи с вратаря на Словения и опита да го преодолее с копване, само че ударът му бе прекомерно слаб и бе изчистен пред голлинията. В 65-ата минута Райън Бъртранд центрира отляво, а топката бе изчистена по земя. Кълбото се озова в Рахийм Стърлинг, който незабавно шутира, само че Бошчиян Цезар се намеси впечатляващо и почисти в корнер. Три по-късно Стърлинг комбинира с Кейн, а нападателят на Тотнъм шутира, само че и той не съумя да матира Облак.

В 84-ата минута Иличич бе покрай това да преодолее британската защита, само че Джо Харт го изпревари и осуети възможен гол във вратата на Трите лъва.

В 94-ата минута Хари Кейн съумя да прониже вратата на Словения, откакто засече центриране отдясно на Кайл Уолкър. Ян Облак съумя да отрази някак топката, само че тя мина голлинията и донесе триумфа за домакините.

В друга среща от групата Шотландия съумя да победи Словакия с 1:0, като хазаин, откакто словаците играха повече от един час с човек по-малко. Шотландците разумно постановиха напън, само че голът за тях не бе дело на техен футболист, а централният бранител на гостите Мартин Шкъртел попари Словения в 89-ата минута. Така шотландците заеха второто място в Група "Ф " и резервираха живи възможностите си за вероятно класиране на Световното в Русия посредством бараж. В последните мачове от групата Шотландия гостува на Словения, до момента в който Словакия приема Малта, като словаците на пръв взор са в най-изгодна обстановка за отиване на бараж с оглед противника.

В последната двойка от групата Малта и Литва приключиха наедно 1:1 в островната страна. Това бе и първа точка за Малта в тази група. Те поведоха в резултата през първата част посредством Андрей Агис в 23-ата минута, само че нападателят на Хибърниенд Викинтас Сливка изравни за литовците в 53-ата минута. Малта е последна в групата с 1 точка, а Литва е шеста с 6 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР