Англия достигна четвъртфиналите на Евро 2020, след като надигра Германия

...
Англия достигна четвъртфиналите на Евро 2020, след като надигра Германия
Коментари Харесай

Англия победи Германия с 2:0 и пенсионира Льов

Англия доближи четвъртфиналите на Евро 2020, откакто надигра Германия с 2:0 на Националния стадион „ Уембли “. И надлежно пенсионира предварително селекционера на Бундестима Йоахим Льов.

Пред към 40 000 фенове Бундестимът стартира по-активно срещата, само че първият прецизен удар по посока една от двете порти бе на сметката на „ трите лъва “. Отправи го техният голмайстор в конкуренцията до тук с две попадения Рахийм Стърлинг. Изстрелът на нападателя на Манчестър Сити обаче беше отразен от стража на Маншафта Мануел Нойер. Най-чистата обстановка през първата част се откри пред Тимо Вернер, който получи в кулоар, само че бе спрян от Джордан Пикфорд. В края на полувремето Хари Кейн, който не бе задоволително деен до почивката, имаше опция да открие, само че бранител на германците направи съдбоносен шпагат и мазета топката.

След 15-минутната пауза играта продължи да бъде равностойна, като англичаните направиха основна промяна с включването на Джак Грийлиш в 69-та минута – офанзивният футболист на Астън Вила размени Букайо Сака. Грийлиш взе участие в първия гол за възпитаниците на Гарет Саутгейт, откакто подаде на Люк Шоу, който пусна изострен пас в наказателното поле, засечен от Стърлинг за третия му гол в шампионата. Малко по-късно голмайсторът за „ трите лъва “ можеше да се трансформира от воин в виновник, откакто сбърка при пас в центъра, давайки златна опция на Германия. Кай Хаверц изведе Томас Мюлер в кулоар, само че играчът на Байерн Мюнхен изпусна самичък против Пикфорд. Това като че ли прекърши упоритостите на Бундестима, който инкасира второ попадение в 86-та минута. Точен с глава бе Хари Кейн, за който това беше първи гол на Европейското състезание по футбол, а в ролята на помощник се трансформира Грийлиш.

До края резултатът остана неизменен и по този начин Гарет Саутгейт и Англия взеха реванш за загубата си в полуфиналите на Евро 96, когато Германия продължи към финала след осъществяване на дузпи, при които решителният пропуск бе на сметката на селекционера на „ трите лъва “. Последен мач отпред на Маншафта изигра и наставникът им Йоахим Льов, който към този момент разгласи, че напуща националния тим след края на Евро 2020. Той си потегля като международен първенец през 2014 и ще бъде сменен от някогашния треньор на Байерн Мюнхен и асистент на Льов в Германия Ханзи Флик.

Англия пък прогресира към последните осем в шампионата, където ги чака спечелилият от последния осминафинал сред Швеция и Украйна, които играят довечера от 22:00 часа българско време.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР