Ангела Меркел нарече неприемлива присъдата на Навални и поиска той

...
Ангела Меркел нарече неприемлива присъдата на Навални и поиска той
Коментари Харесай

Меркел поиска от Русия да освободи Навални

Ангела Меркел назова " неприемлива " присъдата на Навални и изиска той да бъде освободен, а Владимир Путин съобщи, че Русия е изчерпала през предишния век лимита си за революции, съобщи ТАСС.

След траялата съвсем три часа среща в Кремъл сред съветския президент и немския канцлер те дадоха взаимна конференция. На нея Путин сподели, че Меркел постоянно ще бъде " мечтан посетител " в Русия и откакто към този момент не е канцлер. По думите му договарянията са минали " по традиция в градивна и делова конюнктура ", като са били разисквани двустранните връзки и са били разменени отзиви по необятен кръг проблеми.

В отговор на въпрос съветският президент сподели, че не може да дава оценки на работата на Меркел като канцлер на Германия, тъй като това би трябвало да прави единствено немският народ. Все отново

Путин, който от 21 години ръководи Русия, похвали като " един от най-авторитетните европейски и международни водачи " Меркел, която по думите му " решително управлява " от 16 години една от водещите страни в Европа.
През предишния век Русия " изчерпа своя предел на революции " и управляващите се стремят да вършат всичко по силите си страната да бъде постоянна и прогнозируема, сподели съветският президент. Той добави, че " всички съветски жители имат право да показват своето персонално мнение по политически въпроси, да основават политически организации и да вземат участие в избори на всички нива, само че е належащо да го вършат в границите на настоящия закон и конституция ".

Меркел назова " неприемлива " присъдата против рецензия на Кремъл Алексей Навални и предложи той да бъде освободен. По думите й тази присъда е произнесена " въз основа на решение на съд, което е било окачествено като случайно и несъразмерно от Европейския съд за правата на индивида. " За нас това е недопустимо и аз показах това мнение и желаех освобождение на Алексей Навални и подчертах, че ние ще следим този въпрос ", сподели канцлерът на Германия.

Преди това Путин бе декларирал в отговор на въпрос на кореспондент, че Навални е наказан не за политическата си активност, а за " престъпни правонарушения по отношение на задгранични сътрудници ". " Никой не трябва да се прикрива с политическа активност, с цел да реализира бизнес планове, още повече посредством нарушавания на закона ", разясни той.
По интернационалните тематики Путин сподели, че двете страни са изразили вяра, че след президентските избори в Иран и съставянето на ново държавно управление ще продължат напъните за възобновление на нуклеарната договорка с Техеран. Меркел удостовери, че така наречен Нормандска четворка е единственият политически формат за намиране на излаз от рецесията в Източна Украйна и се разгласи за активизирането му.

Путин сподели, че е доста значимо от Афганистан да не проникват терористи в прилежащите страни, включително под формата на бежанци. Той прикани да спре политиката за налагане на страните на непознати полезности, без да се регистрират техните исторически, национални и религиозни особености. Военната интервенция на Съединени американски щати в Афганистан не може да бъде наречена сполучлива, кадза Путин, само че добави, че в този момент не е време " да съ тъпче на едно място " и да се приказва за случилото се като за някакъв провел. Русия, Съединени американски щати и европейските им сътрудници би трябвало да обединят напъните си, с цел да поддържат афганистанския народ, с цел да се възстановява обстановката там и се открият добросъседски връзки с тази страна, съобщи съветският водач.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР