Ангел Няголов и неговият кон Кондарко спечелиха Гран При старта

...
Ангел Няголов и неговият кон Кондарко спечелиха Гран При старта
Коментари Харесай

Ангел Няголов триумфира на световната купа в Божурище

Ангел Няголов и неговият кон Кондарко завоюваха Гран При старта от Световната купа по прескачане на трудности в Божурище. Състезанието във втория ден на конната база " Ген. Крум Лекарски " беше завладяващо и предложи доста страсти на феновете.

В конкуренцията стартираха 37 коня, само че по паркура от 12 трудности чисто съумяха да минат единствено два от тях. Така за баража, с изключение на Няголов, се класира и гъркинята Николина Макарона с Арк де Триумф. Във финалното тестване обаче българинът беше по-бърз по трасето и се поздрави с успеха. Наградният фонд в самостоятелното съревнование беше 10 000 евро.

Успехът за Няголов е доста скъп, тъй като конят му Кондарко беше контузен в последната година и половина. Той се завърна на паркура напролет. С другия си кон Чакотаго българинът не съумя да се класира за баража, тъй като бутна едно затруднение и излезе от контролното време.

Отборният приз на нациите, който се завръща у нас след 7-годишно спиране, е в неделя от 14 часа. Очаква се да започват 5 състава. Освен българите отбори ще имат Италия, Украйна, Гърция и Румъния, а наградният фонд е 20 000 евро.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР