Ангел Джалъзов Новият главен изпълнителен директор на Българската банка за

...
Ангел Джалъзов Новият главен изпълнителен директор на Българската банка за
Коментари Харесай

Стоян Мавродиев си взе още един съратник от КФН в Банката за развитие


Ангел Джалъзов

Новият основен изпълнителен шеф на Българската банка за развиване (ББР) Стоян Мавродиев си взе в институцията още един сподвижник от Комисията за финансов контрол, която оглавяваше в предишното. Това е някогашният зам.-председател на финансовия контрол, отговарящ за частните пенсионни фондове – Ангел Джалъзов. Неговият мандат в комисията бе продължен с към 2-3 години поради закъснение в избора на негов правоприемник от страна на Народното събрание.

От февруари Джалъзов е изпълнителен шеф и член на съвета на шефовете на двете дъщерни сдружения на държавната банка – микрофинансиращата институция " ДЖОБС " и Националния гаранционен фонд, оповестиха от ББР.

Джалъзов има над 15 години опит в областта на интернационалното капиталово банкиране, ръководството на активи, финансовите пазари, плановото финансиране, капиталовите артикули, супервизията и ръководството на финансовите принадлежности. " Заемал е поредно длъжностите на капиталов управител в TBD Fund, шеф юридически отдел в JD&MG, изпълнителен шеф и ръководител на Съвета на шефовете в ръководещото сдружение KD Investments и капиталовото сдружение KD Pelikan, изпълнителен шеф на Capital Dynamics-Bulgaria и Euro-Phoenix Financial Advisors и зам.-председател на КФН. Владее британски, немски, съветски и холандски език ", акцентират от ББР.

Националният гаранционен фонд работи от 2008 година Той издава гаранции, посредством които се допълват обезпеченията на компаниите при тегленето на заеми от банките. По този метод се усилва кръгът на компаниите, които банките са склонни да финансират, като в същото време се намаляват и лихвите по заемите. Над 8 000 е общият брой на компаниите, подкрепени от фонда за последните 10 години, като 1 000 от тях са започващи. Гарантираните заеми възлизат на над 1.8 милиарда лева

Микрофинансиращата институция „ ДЖОБС “ работи от 2010 година с съществена цел да улеснява достъпа до финансиране на микро- и дребни предприятия, аграрни производители, самонаети лица, занаятчии и други От стартирането на своята активност до момента сдружението е предоставило финансиране в размер на 32 млн. лв. на към 650 микро- и дребни предприятия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР