Android 11 идва с редица нови функции и подобрения, вкл.

...
Android 11 идва с редица нови функции и подобрения, вкл.
Коментари Харесай

Излезе финалната версия на Android 11


Android 11 идва с редица нови функционалности и усъвършенствания, включително на сигурността
(снимка: Android / YouTube)

Гугъл съблюдава обещанието си и пусна тази седмица постоянна версия на мобилната операционна система Android 11. С обствениците на смарт телефони Гугъл Pixel от второ  потомство и по-нови, включително 3a/3a XL и 4a, към този момент могат да си конфигурират и тестват свежа версия на най-популярната мобилна пратформа.

Новите функционалности и усъвършенствания на Android 11 бяха разкрити доста преди формалното стартиране на системата. Ето по-важните от тях:

Първо, новата операционна система вкара  „ балони ” за чат, които обезпечават бърз достъп до чатовете. На второ място, Android 11 добави „ нейтив ” функционалност за запис на екрана. В менюто за зареждане се появиха икони за ръководство на умни домашни системи. Разбира се, усъвършенствана е и сигурността на системата.

Друго усъвършенстване е опцията за избор на вести с по-висок приоритет, тъй че да останат светещи на екрана в режим AlwaysOn Display.

Освен това всички телефони с Android 11 към този момент ще поддържат безжичен режим Android Auto по дифолт. Тази функционалност е налична в коли, които я поддържат софтуерно и хардуерно.



Потребителите на Android устройства естествено се питат по кое време ще получат обновената Оценка за съвместимост на своите смарт телефони. Собствениците на OnePlus към този момент имат достъп до актуализацията, само че това към момента е Open Beta 1, а не стабилната версия. По същия метод бета версия е налична незабавно за Xiaomi Mi 10, Mi 10 Pro и Poco F2 Pro, както и за Realme X50.

Поетапно до новата Оценка за съвместимост ще бъдат актуализирани доста от моделите на главните производители на Android смарт телефони, включително Samsung, Huawei, Xiaomi, OnePlus, Realme, Nokia, Motorola, LG и др.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР