Андрей Рубльов продължава към четвъртфиналите на АТР 500 турнира в

...
Андрей Рубльов продължава към четвъртфиналите на АТР 500 турнира в
Коментари Харесай

Труден старт, но отличен финал: Рубльов е на 1/4-финал в Дубай след обрат

Андрей Рубльов продължава към четвъртфиналите на АТР 500 шампионата в Дубай, където през предходната година остана на крачка от финала. През днешния ден първенецът от конкуренцията в Марсилия бе усложнен от южнокорееца Су-Ву Куон, само че резервира победната си серия и записа шести пореден триумф - 4:6 6:0 6:3.

Световният номер 60 наподобява си бе взел урок от срещата сред двамата на шампионата в Ротердам, където бе надигран в поредни сетове, и осъществя пробив още в откриващия сервис гейм на руснака. Рубльов сподели добър тенис в последвалите геймове, само че солидната контра игра от страна на южнокорееца му разреши да задържи ловко водачеството си. В последна сметка вторият в схемата не откри вид по какъв начин да разклати противника си и ранно направеният брейк бе задоволителен за Куон да запише откриващата част против името си.

В идващите два сета обаче като че ли имаше единствено един тенисист на корта. Световният номер 7 сподели, че бързо е не запомнил загубата на първата част и тотално разгроми съперника си във втория сет, като не му даде нито един гейм по пътя към експресно равнене на общия резултат. В решителната част руснакът разви още повече превъзходството си и бързо подчини своя противник, извоювайки си преднина от 3:1. До края любимецът в срещата остана толерантен и завърши започнатото с безапелационен сервис гейм, с цел да си обезпечи среща с Макензи Макдоналд за място на полуфиналите.

Roaring into the quarter-final
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР