Анди Руис се надява да стане първият мексиканец със световната

...
Анди Руис се надява да стане първият мексиканец със световната
Коментари Харесай

Руис се надява да стане първият мексиканец със световната титла

Анди Руис се надява да стане първият мексиканец със международната купа по бокс в тежка категория при експертите. Руис ще излезе на кръга против защитаващия шампионските си колани във версиите WBA, IBF, WBO и IBO Антъни Джошуа (Великобритания) на 1 юни в "Медисън СКуеър Гардън " в Ню Йорк.

Той заменя Джаръл Милър, който имаше контрактуван мач с Джошуа, само че беше заловен със неразрешеното вещество "кардарин ". "Време е да вляза в историята. На първи юни ще създадем мач за историята. Искам да бъда един от великите като (Хулио Сесар) Чавес, (Майк) Тайсън, (Ивандър) Холифийлд, Ленъкс Люис. Искам да бъда боксьор от тази категория. Сега е моето време, това е моят късмет ", разяснява 29-годишният Руис, който има 32 победи (21 с нокаут) и единствено 1 загуба.

"Мисля, че ще бъде доста оспорван мач, двама души, който се пробват да размажат лицето на противника. Ще изляза подготвен за комбинации, каквито не съм правил до момента. Много хора ме подценяват. Свикнал съм. Няма да се кача на кръга изплашен или нервозен. Ще се удрям като вманиачен, с цел да взема своето ", добави той.

Единствената загуба на мексиканеца е от Джоузеф Паркър (Нова Зеландия) в Оклънд през 2016 година в мача за овакантената тогава международната купа във версия WBO. Джошуа, който е непобеден на професионалния кръг в тежка категория и има 21 триумфа с нокаут в 22 срещи, за първи път ще се боксира отвън Англия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР