Ъндърграунд героят Ангел Личканов застана днес пред Окръжен съд, където

...
Ъндърграунд героят Ангел Личканов застана днес пред Окръжен съд, където
Коментари Харесай

Личкана: Всичко е заради името ми, а не заради деянието ми

Ъндърграунд героят Ангел Личканов застана през днешния ден пред Окръжен съд, където бе гледана мярката му за неотклонение. Той беше притеглен като обвинен за осъществяването на три закононарушения. На 22 юни при зародила обстановка на пътя и прекъсване на червен сигнал на светофара Личкана слязъл от автомобила си и нападнал жена, ръководеща друга кола. Три дни по-късно той незаконно повреди рейс и наби 54-годишния му водач. По думите на Личканов, той е задържан на излизане от спортна зала в Пловдив. 
Прочетете още
Преди седмица Районен съд го остави в ареста, а обвиненият апелира решението на по-горна инстанция. 

Прокурорът Тодор Павлов съобщи, че поддържа настояването за задържане на Личкана, защото ако обвиненият бъде пуснат от ареста има късмет да се укрие и да извърши друго закононарушение, предвид  богато  му правосъдно минало.

Адвокатът Стоян Донков пледира за по-лека мярка, като се базира на това, че не може да се направи извод, че точно Личканов е направил закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване. Според юриста,  Личканов не е знаел, че парчета от счупеното стъкло на рейса ще попаднат по тялото на потърпевшия -Таньо Костадинов, с цел да му аргументи телесна щета. 

По отношение на издутина върху главата на Костадинов, той загатна, че има данни по делото за последвала разпра сред Личкана и водача, като съгласно юриста раната е станала несъзнателно. За обвиняването за безчинство, Донков загатна, че от Районния съд погрешно са решили публичната заплаха за това закононарушение. Според него точно потърпевшата Богоева е провокирала агресивното държание на Личканов, като е нарушила по нахален метод закона за придвижване, посредством засичане на автомобила на обвинения и посредством показане на междинен пръст.

Стоян Донков сподели още, че въпреки прокурорът да твърди, за съществуваща заплаха Личканов да се укрие, това не е установено и от Районен съд Пловдив. Адвокатът счита, че закононарушенията, за които е упрекнат са с ниска степен на социална заплаха, с цел да търпи Личканов най-тежката марка за неотклонение “задържане под стража ”. Той загатна, че здравословното положение на Личканов не е толкоз положително и се постанова той да се лекува непрекъснато.

" Не се гледа действието, а се гледа единствено името ми. Знаете ли, че като отидох в Пето районно ми споделиха, че дамата е пристигнала да се оплаче и като са ми чули името, един служител на реда е споделил, да каже, че съм я блъснал. Това обикновено ли е? Съжалявам, че по този начин отвръщам само че това е истината. Айде, слагайте ми белезниците, в случай че би трябвало ще се боря да потвърдя, че не е истина. Аз  като пристигнах тук, разбрах какво съм направил " съобщи Личкана, откакто чу решението на съда, който го остави зад решетките. 

Съдебният състав в лицето на арбитър Иван Бонев удостовери определението на Районен съд. 

Според осведомени, полицейската акцията по зрелищното задържане на Личкана е по-скоро с издирван ПР - резултат, защото той е арестуван три дни след първия сигнал против него, а в това време не се е укривал, нито е издирван от органите на реда. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР