Две година и половина условно с пет години изпитателен срок

...
Две година и половина условно с пет години изпитателен срок
Коментари Харесай

Бившата здравна медиаторка към Община Пловдив, заловена с 400 гр. хероин, се размина с условна

Две година и половина условно с пет години изпитателен период и санкция от 5000 лв.. Такова наказване контракти някогашната здравна медиаторка към Община Пловдив Мевлян Камберова, която беше арестувана с 400 грама хероин за 46 000 лв. на Централна гара-Пловдив.
Прочетете още
39-годишната Мевлян беше задържана дружно с 39-годишния Митко Манолов в средата на септември предходната година. От материалите по делото излиза наяве, че при осъществен обиск на дамата на 18 септември е намерено наркотичното вещество, а точно хероин с общо чисто тегло 397 грама. Към това деяние е престъпено след оперативна разработка, в хода на която е открито, че тя и  съучастникът ѝ Митко Манолов разпространяват хероин, с които се снабдявали от град София. От извършеното оперативно наблюдаване е открито, че данните по създаването се удостоверяват от пътуването на двамата до столицата на 17 септември и последвалото пътешестване към Пловдив и задържането им на Централна гара.

Traffic News следи случая още от ареста на двамата съучастници. Припомняме, че от информация на медията ни стана ясно, че Мевлян Камберова  участва в описите като член на „ Националната мрежа за здравни посредници ” и е изпълнявала длъжността здравен посредник към Община Пловдив. Нейния съизвършител Митко Манолов, който в действителност е дребен човек, също е бил посредник, само че юридически. Според осведомени те постоянно са били засичани дружно в разнообразни действия и събрания.  Последното такова, на което те са участвали дружно е било кръгла маса на тематика " Правна помощ на лицата, потърпевши от домашно принуждение, и съгласуваност на институциите при реализиране на отбраната им ". Дискусията бе проведена от Националното бюро за правна помощ и Адвокатска гилдия – Пловдив, a хазаин бе Община Пловдив. Самият Манолов беше разгласил фотоси от срещата в своя фейсбук профил, на които двамата задържани театралничат в заседателната зала на Общината. Именно там името му попада в гостите като - Правен посредник.

След арестите от Управителния съвет и Етичната комисия на Сдружение „ Национална мрежа на здравните посредници “ излязоха с позиция, че Мевлян Камберова е била уволнена дисциплинарно от поста си като член на „ Националната мрежа за здравни посредници ” през април 2021 година, а по тяхна информация е уволнена дисциплинарно от заеманата позиция на здравен посредник в община Пловдив през юни 2023 година

Присъдата си през днешния ден тя получи след подписване на съглашение с прокуратурата. Мевлян призна обстоятелствата и събитията, по този начин както са разказани в обвинителния акт и се контракти за условна присъда с оптималния изпитателен период. Условно наказване е получил и Митко Манолов още преди месеци.

След като утвърди съглашението, арбитър Веселин Хаджиев се обърна към Мевлян Камберова с думите: „ На този свят лесни пари няма. Всичко, което наподобява елементарно, в следствие се оказва мъчно. Хубаво е човек да се замисля понякога, в случай че някой продава опиати на неговите деца, той по какъв начин би се почувствал и какво би направил. Помислете върху това. ”

Присъдата на някогашната медиаторка влиза в действие незабавно и не предстои на обжалване и митинг. Тя би трябвало да заплати и разходи по делото в размер на 120 лв..
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР