Аналните жлези при кучетата отделят специфичен мирис. Намират се между

...
Аналните жлези при кучетата отделят специфичен мирис. Намират се между
Коментари Харесай

Възпаление на околоаналните жлези при кучетата

Аналните жлези при кучетата отделят характерен аромат. Намират се сред няколкото пласта мускули, които сформират ректума и когато всичко е наред, те сами се почистват при всяка дефекация. Това е и още един метод, по който кучетата маркират своята територия и оставят „ знак “ за всички други животни.

Най-честият проблем с тези жлези е запушването, когато секретът не може да бъде изхвърлен. Това съвсем постоянно води до зараза и е извънредно дразнещо за животното.

Какво би трябвало да знаем за инфектиране на околоаналните жлези при кучетата?

Ако не бъде обърнато внимание, може даже да се получи цирей, в който се натрупва налягане, което от своя страна, води до пръсване и прекосяване през кожата на кучето. Абсцесите се лекуват оперативно и с антибиотици.

Животните, които страдат от хронични възпаления на кожата, постоянно се оказва и кучета с възпалени анални жлези. Също по този начин би трябвало да знаете, че в случай че постоянно ръчно отстранявате запушванията, това може да докара до още проблеми в бъдеще.

Тъй като в този случай налягането се ползва външно, а не вътрешно, може да се получи инфектиране и да се образува слепване. Това стеснява в допълнение аналната жлеза, по тази причина бъдете извънредно деликатни.

А ето и някои от най-честите причинители на проблеми с околоаналната жлеза при кучетата:

 Куче на ветеринар

-хронични кожни инфекции;

- атопичен дерматит;

- затлъстяване при кучето;

- хормонални проблеми.

Ако се чудите по какъв начин може да разберете дали вашето куче страда от инфектиране на аналните жлези, не се тормозете ненужно и не търсете настойчиво проблем там, където подобен няма. Животните ще ви дадат знак, когато имат болка.

Не всяко държание на кучето обаче безусловно значи, че има мотив за терзание. А ясните знаци, които може да са причина за паника са прекомерно постоянно олизване и разчистване на ректума, кръв или гной в изпражненията или подутини към ануса.

В тези случаи потърсете помощ от втереинар, който може да предложи най-хубавото препоръки и избягвайте самолечението у дома. Ако кучето ви е с наднормено тегло, концентрирайте се върху вярната диета и отслабаване.

Добре е да добавяте фибри в кучешката храна, която давате на своя домакински любим. Може да употребявате подготвени храни за тази цел, в тях постоянно има и омега 3-мастни киселини, които имат и противовъзпалителни качества.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР