Анализаторите на украинския ресурс DeepState съобщават в своя Telergram канал

...
Анализаторите на украинския ресурс DeepState съобщават в своя Telergram канал
Коментари Харесай

DeepState: Ситуацията на фронта в Донецка област се влоши, руснаците напредват към редица селища

Анализаторите на украинския запас DeepState оповестяват в своя Telergram канал за " съществени промени " на фронта в Донецка област. В няколко обитаеми места е записано сполучливо придвижване на съветските войски, предава " Фокус ".

" Противникът е напреднал в Архангелское, покрай Новоалександровка, южно от Первомайское... “, се отбелязва в известие на военно-аналитичния запас. Експертите допълват, че съветските войски са се придвижили напред и в обитаемото място Урожайное.

На фронта в Украйна съветските войски не престават да оказват напън в региона на Часов Яр и на Авдеевско направление, написа в нов отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), оповестява РБК-Украйна.

На Северско направление (североизточно от Бахмут) позиционните боеве са траяли на 1 май, само че няма доказани промени във фронтовата линия.

Боевете продължиха на изток от Северск покрай Верхнекаменское, югоизточно от Северское покрай Спорное и южно от Северск покрай Раздолевка.

Руските войски са напреднали на изток от Часов Яр и до източния завършек на самия град.

Геолокационни фрагменти, оповестени на 1 май, демонстрират, че силите на Москва неотдавна са напреднали през гористи местности директно на изток от Часов Яр и по-нататък в покрайнините на микрорайона Канал.

Руски военни репортери настояват, че елементи на Москва са напреднали покрай Богдановка (североизточно от Часов Яр), а също по този начин са достигнали крайния източен сектор на канала Северен Донецк-Донбас на юг от града.

Руски блогъри рапортуват, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са почнали да се отдръпват от Клешчеевка (югоизточно от Часов Яр). ISW обаче не е намерил удостоверение на нито едно от тези съветски изказвания, се отбелязва в отчета.

Боевете са траяли североизточно от Часов Яр покрай Богдановка; покрай микрорайоните Канал и Нови в източната част на Часов Яр; югоизточно от Часов Яр покрай Клещеевка и Андреевка; и южно от Часов Яр при Шумов и Ню Йорк.

Геолокационни фрагменти, оповестени на 1 май, демонстрират, че съветските войски са напреднали югозападно и западно от Соловьовка (северозападно от Авдеевка), а съветските " военни репортери “ настояват, че силите на Москва напредват още повече в региона на Сокол (западно от Соловьовка и северозападно от Авдеевка).

Руските " военни репортери “ настояват, че съветските войски неотдавна са пробили украинската защита североизточно от Очеретино (северозападно от Авдеевка).

Боевете не престават и на север от Авдеевка покрай Калиново; северозападно от Авдеевка покрай Прогрес, Новопокровское, Бердичи; западно от Авдеевка в региона на Семьоновка, Уманское, Яснобродовка; и югозападно от Авдеевка покрай Нетайловое.

Съобщава се, че съветските войски са завладяли Парасковевка (югозападно от Донецк) на 1 май, макар че няма доказани съветски достижения западно или югозападно от град Донецк, се показва в отчета. ISW не следи образно удостоверение, че съветските сили работят в обитаем регион.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР