Анализ на Олег Жданов - украински военен експерт Понастоящем руската страна

...
Анализ на Олег Жданов - украински военен експерт
Понастоящем руската страна
Коментари Харесай

Олег Жданов за ден 20 от войната: Преломът в полза на Украйна вече ясно се очертава |

Анализ на Олег Жданов - украински боен специалист

Понастоящем съветската страна изцяло трансформира тактиката си за воденена войната. Те схващат, че не са в положение сполучливо и бързо да реализират своите цели и че търпят проваляне. Затова пренасочват напъните си за влияние върху мирното население. „ Колкото повече разрушим инфраструктурата “, колкото повече „ унищожим от гражданското население “, толкоз по-бързо Украйна ще се съгласи на капитулация. Именно подобен метод сега е избрало управлението на Русия, с цел да наложат своите цели.

Още повече, в този момент те би трябвало да запълнят по някакъв метод оперативната пауза, в която те се пробват да извършат интензивно прегрупиране за попълване на загубите. Подвеждат персонален състав от цялата територия на Русия. Опитват се да вербуват наемници. И с ракетно-авиационни удари се стремят да запълнят тази пауза, за ние да не получим отмора.

(споменават се безусловно нереални числа от 12 000-14 000 „ бойци “) е чиста фантазия да трансформират нещо. Тези „ момчета “ не са класическа пехота. Те не знаят какво е това да седиш в окопите. Те са привикнали да водят война на джипове, по способа „ ураа “ и „ някак си ще победим “, като препускат из пустинята. Но там, при себе си, където климатът е изсъхнал и топъл, и парещ. По твърда почвена настилка. Украйна, в края на зимата с неизбежното „ безпътие “ и температури под нулата, е нещо напълно друго.

От военна позиция такива ограничения не могат да трансформират наклонността. Но от морална – водят до утежняване на ситуацията. Защото, когато агресорът не може да реализира своите цели, минава към нечовешки способи за водене на войната. Вярвайки, че „ ето в този момент още малко ще натисна “, още „ доста малко “ и „ успеха е наша “, а както е известно - спечелилите не ги съдят.



За нас тази война е национално-освободителна . Ние се борим за своя суверенитет и изобщо за правото Украйна да съществува като самостоятелна страна. А Западът, за жалост на целия им цинизъм, желае с „ нашите ръце “ да преведе Русия в сан на страна от третия свят. Да в профил Русия от геостратегическата карта на света. Да я трансформира в суровинен придатък. Днешните договаряния сред Съединени американски щати и Китай в Рим по всяка възможност търсят вероятен двустранен консенсус по подялбата на геополитическото завещание от рухването на Руската федерация.

Затова Западът е извънредно заинтригуван от цялостния боен погром на Руската федерация, за пред хората, с решаващата роля на Украйна. За да няма за „ новото “ управление на Русия никаква вероятност да си показа, че те още веднъж са „ велика “ страна и „ още веднъж да стартират да се изправят от стойка „ на колене “.

Ако към момента Путин се надява на омекотен метод и приемливост, най-малко от страна на Европа, той ще се сблъска с цинизма на Запада, който ще търси този път „ победа непременно “, „ до цялостна победа “.

А Китай остава „ на брега на реката “, в очакване по кое време „ трупът на неприятеля “ ще премине „ надолу по течението “.

При това, Байдън поставя всички вероятни старания да не допусне въвличането намерено на НАТО в тази война . Виждат се неговите „ маневри “ с доставката на авиационна техника, със " неразрешената зона " за полети над Украйна. Те се пробват оптимално да се дистанцират все едно „ нямаме нищо общо “ с войната. Но би трябвало да им се отдаде и дължимото. Военно-техническата помощ постъпва с възходящи размери и качество. При това тяхната основна задача е „ да не ни разрешат да загубим войната “. И в дадения случай нашите цели съответстват.

И обърнете внимание, сумата на идния „ проект Маршал “ за Украйна след войната към този момент надминава 100 милиарда $. В Европа се разисква тази сума да нарасте до 300 милиарда $. Фактически, те към този момент разделят сферата: кой къде ще възвръща Украйна . След успеха, у нас ще възникне „ навалица “ за приемане на достъп за присъединяване във възобновяване на инфраструктурата.

Да не забравяме също, през септември стартира акцията за междинните избори в Съединени американски щати. И демократите, с „ лавров венец “ на главата, в качеството на предотвратили „ третата международна война “, и победили „ империята на злото “, взаимно с Украйна, или благодарение на Украйна, ще застанат на старта на предизборното съревнование . Това в този момент звучи „ диво “ и „ цинично “, само че такава е международната политика.

В тактически проект, ситуацията е сериозна в Мариупол, само че към този момент - не е злополука. Най-тежко е за гражданското население. Путин тук особено се стреми да сътвори филантропична злополука. Що се отнася до силите и средствата за удържане на града, към днешна дата те към момента не са разгромени. Още повече съветските войски при Мариупол непрекъснато понасят загуби, тъй като непрекъснато нападат.

По отношение на цялостната конюнктура сега и опитите за дейни дейности от съветска страна, съгласно мен, ние следим „ инерционността “ на тази голяма машина, която беше задействана срещу Украйна. Докато Путин удържа „ вертикала на властта в Русия “ като притиснат в ъгъла звяр, той ще хвърля в „ пещта “ на войната всичко налично, без да се преценява със загубите в хора и бойна техника.

Преломът в интерес на Украйна към този момент ясно се обрисува. И има един необикновен подробност. В Руската федерация не е оповестена публично война. Пред офицерския състав съществува алтернативата, според Устава, могат ли да се откажат от осъществяването на „ незаконни заповеди “. И какъв „ арбитражен съд “ вероятно може да търси от тях отговорност, когато няма война. И не работят военновременни закони. Армията по конституция не следва да бъде въвличана в такива „ специално-полицейски “ интервенции.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР