Анализ на експерти на „Софийска вода АД разкри, че водоподаването

...
Анализ на експерти на „Софийска вода АД разкри, че водоподаването
Коментари Харесай

Водоподаването от язовир „Студена” към индустриални предприятия все още не е ограничено

Анализ на специалисти на „ Софийска вода " АД разкри, че водоподаването от язовир „ Студена " към индустриалните предприятия не може да бъде ограничавано поради повредена спирателна арматура, която е належащо да бъде употребена за използване на режима в част от територията.
Все още се обяснява какво аргументи водния режим в Перник Няма противозаконна тръба, само че има непозволено източване, сподели екоминистърът Нено Димов
Анализът е възложен на ръководителя на Общинския съвет в Перник Димитър Колев и ще бъде разискван на съвещание на Общинския съвет на 19 декември.
Регионалният министър: Климатичните промени са причина за водния режим в Перник Търговище, Кюстендил и Сливен също са били застрашени от воден режим, сподели Петя Аврамова
Регионалният министър Петя Аврамова при своето посещение в предаването „ Лице в лице” по bTV предходната седмица съобщи, че разваления кран, поради който продължава водоподаването към индустриални предприятия в Перник, ще бъде сменен в понеделник. Сега обаче общинският пресцентър в Перник оповестява, че „ Софийска вода " АД ще подмени крана този четвъртък.

За подмяната на оборудването с размер ф800 и тегло 3 тона локалната администрация ще обезпечи транспортна и тежкотоварна техника. Общината ще окаже и цялостна поддръжка, като още през днешния ден ще почисти и насипе с инертни материали непроходимия досега път, водещ до ВиК оборудването, е оповестил заместник-кметът Мирослав Стоицев.

По данни на " В и К " ООД - Перник към 290 л/сек. се подават към индустриалната зона чрез Клон 2 и те съставляват над 40 % от цялото количество, подавано към територията на Перник.
След инспекция на Министерство на околната среда и водите: Съмнения за непозволено отклонение на вода от бент. „ Студена ” Водата е отивала към град Радомир, следва втора инспекция дали водата е отклонявана правомерно
Експерти на „ Софийска вода " са създали оглед на водоснабдителната система на Перник в края на ноември. Те установили и отклоняване от магистралния тръбопровод от пречиствателната станция за питейни води към напорен контейнер „ Могиличе " за „ Стомана Индъстри ", което е в двора на индустриалното дружество и не се лимитира по време на осъществяване на режима.

Същевременно „ В и К " е подменило съществени спирателни кранове на магистрални водопроводи, с цел да осъществя режима на водоподаване, настояват специалистите. Докладът им е възложен и на заместник-министъра на районното развиване Николай Нанков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР