Анадолу Медицински Център, обособи Специализиран център по урологична онкология. Прилагайки

...
Анадолу Медицински Център, обособи Специализиран център по урологична онкология. Прилагайки
Коментари Харесай

Нов специализиран център по урологична онкология

Анадолу Медицински Център, обособи Специализиран център по урологична онкология. Прилагайки мултидисциплинарния метод в лекуването на всеки пациент, опитните експерти се посвещават на диагностиката и лекуването на рак на простатата, рак на пикочния мехур, рак на тестисите, рак на бъбреците, тумори на надбъбречната жлеза и ретроперитонеални тумори (тумори на меките тъкани в областта).

Ракът на простатата е втория по разпространяване измежду мъжете. За ранна диагностика и лекуване се предлага годишен скрининг след 40 годишна възраст. Повечето ракови болести на пикочния мехур могат да се диагностицират рано и следва да се лекуват незабавно, защото постоянно рецидивират. Туморите на тестисите се следят при млади мъже и могат да се лекуват с подобаващи лечения. Ракът на бъбрека дълго време прогресира без признаци и посредством кръвообращението най-често попада в белите дробове. Туморите на надбъбречната жлеза имат разнообразни признаци и способи на лекуване. Ретроперитонеални тумори засягат меките тъкани в зоната сред мускулите на поясната област и задната повърхнина на коремната празнина.

Специализираният център по урологична онкология към Анадолу Медицински Център ползва модерни технологии и способи за диагностика и лекуване. Диагностицирането се прави с кръвни проби: общоприети за премерване на антигени, туморни маркери и други индикатори, както и СТС-метода, така наречен кръвна биопсия. Прилагат се разнообразни подходи за образна диагностика и биопсия на туморите. Център разполага с най-модерния уред за таргетирана диагностика MR-TRUS Fusion, който открива сполучливо огнищата на рак на простатата и взима биопсия от тези места с акуратност до милиметър.

Подходите за мониторинг и лекуване се дефинират характерно за всеки пациент. При опция за лекуване на рака посредством минимално инвазивна хирургия се употребява роботизираната система „ да Винчи “. По този метод отстраняването на туморните сектори е оптимално прецизна и щадяща пациента процедура. В взаимозависимост от съответния случай могат да се приложат обичайната хирургия, хормоналната терапия, таргетна химиотерапия.
За повече информация, посетете www.anadolumedicalcenter.bg
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР