Амнести Интернешънъл приветства решението на съд на Европейския съюз, с

...
Амнести Интернешънъл приветства решението на съд на Европейския съюз, с
Коментари Харесай

Амнести Интернешънъл приветства решението на Европейския съд за имиграцията

Амнести Интернешънъл приветства решението на съд на Европейския съюз, с което се отхвърля жалбата на Унгария и Словакия против политиката на квотно систематизиране на претендентите за леговище сред страните от Европейски Съюз, съобщи АП.

В изказване на правозащитната организация се показва, че двете страни се пробваха да трансфорат териториите си в "зони, свободни от бежанци ". Директорът на Амнести Интернешънъл за Европейски Съюз Иверна Макгоуън съобщи: "Словакия и Унгария се пробваха да се измъкнат от системата на Европейски Съюз за взаимност, само че всяка страна би трябвало да играе роля в закрилата на хората, бягащи от принуждение и гонене. " Тя прикани страните от Европейски Съюз да бъдат солидарни едни към други и с претендентите за леговище, които търсят отбрана в Европа.

Съдът на Европейски Съюз отхвърли по-рано през днешния ден опитите на Унгария и Словакия да останат отвън европейския механизъм за преразпределение на бежанците в Гърция и Италия. Програмата е считана за значим детайл от европейската миграционна политика. Срещу квотния принцип за разпределение на имигрантите гласоподава също Полша.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР