Американското правителство обяви извънредно положение в общественото здравеопазване заради епидемията

...
Американското правителство обяви извънредно положение в общественото здравеопазване заради епидемията
Коментари Харесай

Заради коронавируса САЩ забраниха влизането на чужденци, били в Китай

Американското държавно управление разгласи изключително състояние в публичното опазване на здравето поради епидемията от ковид в Китай и краткотрайно не разрешава влизането на чуждeстранни жители, които неотдавна са били в Китай и може да съставляват евентуална заплаха..

Междувременно управляващите в Китай оповестиха, че умрелите от новия вирус към този момент са 259, съобщи Ройтерс. Потвърдените нови случаи на инфектирани хора са 2102, с което общият брой на болните към този момент надвишава 11 700 души.

От неделя американските жители, пътували до китайската провинция Хубей в последните две седмици, ще бъдат поставяни под наложителна 14-дневна карантина, сподели министърът на опазването на здравето и обществените служби Алекс Азар на брифинг в Белия дом, представен от Българска телеграфна агенция.

Правителството лимитира също полетите от Китай до седем американски летища. Всички самолети от Китай ще бъдат насочвани към нюйоркското летище " Дж. Ф. Кенеди " и летищата в Чикаго, Сан Франциско, Сиатъл, Атланта, Хонолулу и Лос Анджелис, прецизира Франс прес.

" Действията, които предприехме и продължаваме да подхващаме, допълват работата, осъществявана от Китай и Световната здравна организация, за ограничение на епидемията в границите на Китай, сподели Азар и посочи, че това са превантивни ограничения.

Директорът на Центровете за надзор и предварителна защита на заболяванията доктор Робърт Редфийлд дефинира като невисок риска за американците. В Съединени американски щати има шест доказани случая на ковид, а 191 души са под наблюдаване.

В четвъртък Държавният департамент издаде предизвестие за американските жители да не пътуват до Китай поради епидемията.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (56)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР