Американското посолство в Афганистан е напълно евакуирано, потвърди говорителят на

...
Американското посолство в Афганистан е напълно евакуирано, потвърди говорителят на
Коментари Харесай

Успешна евакуация на посолството на САЩ в Кабул



Американското посолство в Афганистан е изцяло евакуирано, удостовери представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс.

" Целият личен състав на посолството се намира на територията на интернационалното летище " Хамид Карзай ", чийто периметър е обезопасен от американската войска “, сподели Прайс.

По-рано през днешния ден Асошиейтед прес цитира известие Държавният департамент и Министерството на защитата на Съединени американски щати, съгласно което Вашингтон ще изпрати още към 6000 бойци на летището в Кабул, с цел да поемат контрола на въздушното придвижване, откакто талибаните обкръжиха столицата, което накара Съединени американски щати да стартират да изтеглят личния състав от консулството.



Този ход ще се концентрира само върху разрешаването на американския и съюзническия личен състав да напусне страната, като обезпечи интернационалното летище в Кабул, се споделя още в изказването.

Преди това президентът Джо Байдън даде обещание да изпрати 5000 военнослужещи, с цел да обезпечи " следено и безвредно " евакуиране на американския личен състав.

Междувременно няколко огромни самолетни компании, измежду които Юнайтед еърлайнс, Бритиш еъруейз и Върджин Атлантик оповестиха, че трансформират направления, с цел да избегнат въздушното пространство на Афганистан.

Засегнати са най-много полетите от Съединените щати до Индия, самолетите минават над Пакистан и Иран.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР