Американско клинично изпитване показва обещаващи резултати за една от големите

...
Американско клинично изпитване показва обещаващи резултати за една от големите
Коментари Харесай

Американски учени вярват, че са открили формулата за първата ефикасна ваксина срещу ХИВ

Американско клинично изпитване демонстрира обещаващи резултати за една от огромните задания на актуалната медицина - основаването на ваксина против ХИВ. Проучването на Националната медицински теоретичен институт на Съединени американски щати, взаимно с фармацевтичната компания " Johnson & Johnson " е към момента на ранен стадий, само че дава вяра, че учените най-сетне са на прав път.

Разработването на ваксина против ХИВ е една от най-големите главоблъсканици във фармацевтиката, откогато светът се срещна с епидемията през 70-те години на предишния век. Причината е, че вирусът е доста непостоянен, даже повече в сравнение с този на грипа, и няма по какъв начин с една или две съставки в ампулата хората да бъдат защитени от всички стотици негови разновидности, които съществуват.

Подходът на американците е по-мащабен. Те работят по нещо, което назовават мозаична ваксина. Работното й име е " Ad26-env mosaic vaccine. "

За изчисленията на молекулата на имунизацията, откривателите употребявали логаритъм, с който анализирали вариациите на вируса, причиняващ СПИН, от целия свят и подбрали най-популярните елементи от тях. Нарича се " мозаична ", тъй като учените комбинирали генетично в една молекула разнообразни елементи от другите варианти, тъй че най-после тя да работи по едно и също време против всички тях.

Изследователите акцентират, че са в доста ранен стадий на опитите с хора и към този момент няма изрично доказателство за ефикасността на метода им. Въпреки това вярата им е огромна, тъй като мозаичната конструкция не е била употребена до момента.

За 40-те години, в които медицината търси имунна отбрана против ХИВ, са създадени общо четири концепции, с които експеричентират всички новаторски фармацевтични компании. Само една от предходните хрумвания - HVTN 702 в Тайланд - е достигнала до клинични изпитвания с хора като мозаичната, само че също към момента без изрично умозаключение за ефикасността й.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР