Американският военен отговор за нападението срещу американски войници в Йордания

...
Американският военен отговор за нападението срещу американски войници в Йордания
Коментари Харесай

BBC: Военният отговор на САЩ е забавен, за да се избегне пряка конфронтация между с Иран

Американският боен отговор за нападението против американски бойци в Йордания стартира по-късно от предстоящото, с цел да разреши на Иран да изтегли своя личен състав от набелязаните места и да избегне по-широк спор сред Съединени американски щати и Иран, разяснява външнополитически специалисти пред BBC.

Междувременно администрацията на Байдън стартира да се сблъсква с неуместни въпроси и рецензии от страна на републиканците, ориентирани все още и силата на американския боен отговор.

" Ударите на Съединени американски щати са ориентирани към понижаване на военния потенциал на подкрепяните от Иран фракции, само че не и към ескалация на спора сред Вашингтон и Техеран, макар че това е малко евентуално да предотврати някои бъдещи офанзиви ", е декларирал Мик Мълрой, някогашен помощник-министър на защитата на Съединени американски щати за Близкия изток.

Според него крайната изгода от забавянето на американските удари ще бъде " избягването на директна война " сред Съединени американски щати и Иран.

Съединени американски щати направиха въздушни удари против Корпуса на гвардейците на революцията на Иран (IRGC) и присъединените към Иран фракции, настоящи в Ирак и Сирия, на общо седем места, а съгласно чиновници на Пентагона въздушните сили на Съединени американски щати са блъснали общо 85 обособени цели.

Въпреки че Белият дом и Пентагонът неведнъж оповестиха, че заобикалят оповестяването на контраудари, специалисти считат, че тъкмо това са създали Съединени американски щати с крайното желание да избегнат по-широка война с Иран.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР