Американският Сенат гласува за премахване на оръжейното ембарго срещу Кипър

...
Американският Сенат гласува за премахване на оръжейното ембарго срещу Кипър
Коментари Харесай

САЩ биха шута на Турция от програмата за Ф-35

Американският Сенат гласоподава за унищожаване на оръжейното ембарго против Кипър и за ампутиране на Турция от американската стратегия за изтребители F-35, в случай че продължи с придобиването на съветската система за противоракетна защита С-400, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

Мерките бяха признати посредством Националния закон за оторизация на защитата в проектобюджета за 2020 година посредством изменение, въведено от сенатора от Демократическата партия Боб Менендес, сходно на версия, която бе показана от конгресмена-демократ Дейвид Цицилин в Камарата на представителите. Тя ще гласоподава за разноските за защита в идващите няколко дни, съобщи организация " Фокус ".

Изменението употребява еднакъв език със Закона за сигурността и партньорството в Източното Средиземноморие за подсилване на енергийното съдействие на Съединени американски щати с Кипър, Израел и Гърция, който бе утвърден от комисията по външни връзки на Сената във вторник. Той обаче изисква и Кипър да продължи да реформира законодателството за битка с прането на пари и напъните да блокира достъпа на съветските военни кораби до неговите пристанища.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР