Американският производител на електромобили Tesla стартира процеса по приемането на заявки за

...
Американският производител на
електромобили Tesla стартира процеса по
приемането на заявки за
Коментари Харесай

Tesla започна да приема заявки за новия Roadster и в Европа

Американският производител на електромобили Tesla започва процеса по приемането на поръчки за закупуването на изцяло новия си суперспортен Roadster и на територията на Европа.

Във Англия, искащите да придобият първи новата кола ще би трябвало да внесат в началото 4000 лири, след което- до 10 дни, ще би трябвало да доплатят останалите 185 000 британски лири (Founders Series).

За общоприета резервация за , клиентите трябва да заделят 38 000 лири, като и в двата случая не е ясно по кое време ще бъдат доставени техните коли.

Новата Tesla Roadster беше показана от Илон Мъск в средата на ноември миналата година, като беше обявена като “най-бързата серийна кола в света. Точка ”. Тогава той съобщи, че 2+2 местният електромобил ще бъде в положение да се ускори от 0 до 96 км/ за 1.9 секунди и до 160 км/ч за 4.2 секунди и то в базовото изпълнение на колата. Автомобилът ще може да измине четвърт миля от спряло положение за 8.9 секунди, а максималната му скорост на придвижване ще бъде над 250 мили в час (над 400 км/ч).

Новият Roadster, който ще бъде оборудван с три електромотора за задвижване и на четирите колела, и с разделяме корав таван, ще бъде в положение да измине с един заряд на батерията си (200 kWh) 620 благи (1000 км).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР