Американският президент Доналд Тръмп ще прекара коледните празници в Белия

...
Американският президент Доналд Тръмп ще прекара коледните празници в Белия
Коментари Харесай

Тръмп в Белия дом заради шътдауна

Американският президент Доналд Тръмп ще прекара коледните празници в Белия дом, а не в парцела си Мар-о-Лаго във Флорида, където нормално отива на отмора. Това заяви прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс.

" Поради прекъсването на работата на държавното управление, президентът Тръмп ще остане във Вашингтон, а първата дама ще се върне от Флорида, с цел да могат да прекарат Коледа дружно ", сподели Сара Сандърс.

В петък членовете на Демократическата партия в Сената и администрацията на Тръмп не съумяха да се спогодят за документ, който краткотрайно да удължи финансирането за федералното държавно управление заради различия по отношение на построяването на стена на американско-мексиканската граница. В резултат на това администрацията отчасти е спряла работата си. Както се очакваше, полемиките в Сената по отношение на държавното финансиране ще продължат не по-рано от 27 декември, когато депутатите ще се върнат от коледните празници.

Около една четвърт от държавното управление в този момент остава без финансиране, по-специално Държавния департамент, Министерството на финансите, Министерството на търговията и Министерството на вътрешната сигурност. За други държавни организации, Конгресът авансово утвърди разпределението на средствата до края на септември 2019 година

Най-малко до четвъртък към 420 хиляди чиновници на държавни институции ще работят без възнаграждение, макар че след това ще могат да получат обезщетение. Други 380 хиляди души бяха изпратени в неплатен отпуск.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР