Американският президент Доналд Тръмп положи основите за въвеждане на санкции

...
Американският президент Доналд Тръмп положи основите за въвеждане на санкции
Коментари Харесай

Вашингтон с нови санкции срещу чуждестранни компании, търгуващи с КНДР


Американският президент Доналд Тръмп постави основите за въвеждане на наказания против задгранични компании, които имат бизнес връзки със Северна Корея.

Тръмп подписа президентски декрет, който разрешава въвеждането на наказания против „ персони и компании, които финансират и спомагат за търговия със Северна Корея “

„ Днес разгласявам нов политически декрет, който съществено уголемява нашите компетенции “, съобщи американският водач. По думите му документът дава право за въвеждане на ограничавания против всички банки, работещи с Пхенян.

Според Тръмп указът разрешава отрязването на източниците на приходи, с помощта на които Пхенян получава средства за разработка на „ най-опасното оръжие от всички, които са познати на човечеството “.

Тръмп също по този начин заяви, че китайската централна банка е наредила финансовите институции в страната да лимитират търговията си със Северна Корея. „ Искам да благодаря на президента на Китай Си Дзинпин за смелата стъпка, която той направи през днешния ден. Това беше ненадейно решение и ние го оценяваме високо “, сподели Тръмп.

Действията на Пекин към момента не са доказани от китайската власт, само че в случай че се окажат достоверни могат да пресечен основен източник на задгранична валута за Пхенян.

Междувременно дипломатически източници оповестиха, че Европейският съюз е приел нови наказания против КНДР. Блокът се е съгласил на нов пакет от ограничения, включващ възбрана за вложения в Северна Корея и възбрана за експорт на нефт. /АФП, ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР