Американският президент Доналд Тръмп подписа указа, с който налага 25%

...
Американският президент Доналд Тръмп подписа указа, с който налага 25%
Коментари Харесай

Тръмп подписа указа за митата

Американският президент Доналд Тръмп подписа указа, с който постанова 25% мито върху вноса на стомана и 10% върху вноса на алуминиеви артикули. Това стана към 22:30 часа българсако време през вчерашния ден.
Тръмп даде обещание страната му да покаже "гъвкавост " за американските мита към тези страни, които се отнасят към Съединени американски щати "честно " в търговията и военните връзки. Новите ограничения влизат в действие след 15 дни. От тях краткотрайно ще бъдат изключени Канада и Мексико.
Европейски Съюз също желае да бъде изключен от новите мита на Съединени американски щати, съобщи еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом. Тя още веднъж акцентира, че макар комерсиалните разногласия, Европейски Съюз и Съединени американски щати остават значими съдружници и доводът "защита на националните интерси и сигурност " не може да се отнася и до Европейския съюз. По думите й, към момента има време и шансове, с цел да се избегнат дълготрайни проблеми за стопанската система и Брюксел ще търси способи, с цел да убеди Вашингтон в правотата си.
Главният изпълнителен шеф на Световната банка прикани по-рано Тръмп да бъде "внимателен " преди да наложи противоречиви мита върху вноса на стомана и алуминий, предупреждавайки, че те могат да обиден международната търговия. Европейски Съюз пък заплаши с налагането на ответни ограничения на Съединени американски щати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР