Американският президент Доналд Тръмп е информирал палестинския си колега Махмуд

...
Американският президент Доналд Тръмп е информирал палестинския си колега Махмуд
Коментари Харесай

Тръмп информира Абас за преместването на посолството в Йерусалим

Американският президент Доналд Тръмп е уведомил палестинския си сътрудник Махмуд Абас за решението си да реалокира посолството на страната му в Израел от Тел Авив в Йерусалим, предадоха международните осведомителни организации.

Това е станало в телефонен диалог.

Абас е предизвестил Тръмп, че сходно решение ще има " рискови последствия ".

То ще навреди както на мирния развой, по този начин и на мира и стабилността в района.

Това са съобщили от прессекретариата на палестинския водач.

По-рано беше обявено, че президентът отсрочва дълго чаканото решение.

Припомняме, на 30 ноември в. " The Wall Street Journal " излезе с обява, че президентът счита да разгласи признаването на Йерусалим за столица на Израел. Тръмп съобщи такова желание още по време на предизборната си акция.

Това решение стана мотив за замяна на остри реплики сред Турция и Израел.

Високопоставен представител на Израел отговори на опасността на Турция да прекъсне връзките с еврейската страна, в случай че Съединени американски щати признаят Йерусалим за негова столица, наблягайки, че " Йерусалим е бил еврейска столица в продължение на 3000 години и столица на Израел в продължение на 70 години, без значение дали (турският президент) Ердоган го признава като такава или не ".

Ердоган разгласи по-рано през днешния ден, че опцията американският президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел " е алена линия за мюсюлманите ". Той предизвести, че в случай че бъде взето сходно решение, това " ще докара до спиране на дипломатическите връзки на Турция с Израел ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР