Американският президент Джо Байдън заяви, че ислямистката групировка Хамас трябва

...
Американският президент Джо Байдън заяви, че ислямистката групировка Хамас трябва
Коментари Харесай

Джо Байдън: Хамас трябва да бъде унищожен

Американският президент Джо Байдън съобщи, че ислямистката формация Хамас би трябвало да бъде унищожена напълно, само че в същото време да бъде открит път и за основаването на палестинска страна, съобщи Ройтерс.

Според Байдън цялостното заличаване на Хамас е належащо. „ Да, по този начин мисля “, сподели американският президент и напомни концепцията за взаимно битие на две страни - Израел и Палестина. " Трябва да има палестинска власт. Трябва да има път към основаването на палестинска страна ", сподели още той. Според този проект ще бъде основана самостоятелна страна до Израел за 5-те милиона палестинци, живеещи в Газа и Западния бряг, изясни CBS.

 В изявление за предаването „ 60 минути “ на телевизионния канал Си Би Ес (CBS) Байдън сподели, че е „ убеден “, че Израел ще работи в сходство с разпоредбите на войната в спора с Палестина. Той счита, че изпращането на американски военни сили в региона не е належащо.Лидерът на Съединени американски щати предизвести, че нивото на терористична опасност в страната се е нараснало поради рецесията в Близкия изток. Той заяви още, че няма доказателства за присъединяване на Иран в офанзивите на радикалното палестинско придвижване Хамас против Израел. На въпроса дали Иран стои зад събитията в линията Газа, Байдън отговори: " Няма да встъпвам в секретна информация. Но в резюме, няма ясни доказателства за това ". В същото време Байдън акцентира, че „ Иран непрекъснато поддържа Хамас и " Хизбула “.Президентът предизвести още Иран и ливанската шиитска организация " Хизбула " да не се намесват в палестинско-израелския спор. Попитан какво обръщение би изпратил до Иран и " Хизбула ", Байдън съобщи: „ Недейте, недейте, недейте, недейте “. Байдън разясни, че приказва за това да се пресича границата или да се способства за ескалация на напрежението.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР