Американският президент Джо Байдън си постави нова амбициозна цел за

...
Американският президент Джо Байдън си постави нова амбициозна цел за
Коментари Харесай

Байдън: Ще ваксинираме 200 млн. души за първите 100 дни от мандата ми

Американският президент Джо Байдън си сложи нова амбициозна цел за имунизацията в Съединените щати. На първата си публична конференция той съобщи, че чака до неговия 100-ен ден на поста да бъдат сложени 200 милиона дози ваксини.

Съединените щати доближиха психологическия предел от 100 милиона ваксинирани предходната седмица. Целта, която Байдън си сложи при започване на президентството си, беше реализирана на 58-ия му ден на поста.
Снимка: Reuters
" 200 милиона ваксини за 100 дни. Знам, че е амбициозно – два пъти повече от първичната ни цел, само че никоя друга страна не се е доближила до това, което ние вършим. ", съобщи американският президент.

Новият президент на Съединени американски щати увери, че не желае борба с Китай. " Ще има яростна конкуренция, само че ние ще настояваме Китай да съблюдава интернационалното право ", уточни, представен от Агенция Франс Прес.

По думите му той е прекарал доста часове с Си Цзинпин, до момента в който е бил вицепрезидент на Барак Обама, и изрази своята увереност, че съгласно китайския президент демокрацията няма бъдеще, съобщи Ройтерс.

Си " е едно от тези момчета, които сходно на Путин считат, чe авторитаризмът е бъдещето и че демокрацията не може да действа в един все по-сложен свят ", увери. Американският президент означи, че китайският му сътрудник " няма демократична - с малко " д " - кост в тялото си, само че той е мъдро, мъдро момче ".
Съединените щати остават отворени за дипломация със Северна Корея, макар извършените тази седмица от нея ракетни опити, даде да се разбере. В същото време той даде обещание да отговори при положение на ескалация.

призна, че ще е мъчно Съединените щати да изпълнят контрактуваната от Тръмп цел да изтеглят всички свои бойци от Афганистан до 1 май. " Нямам желание да останем там още дълго време ", означи в това време президентът на Съединени американски щати и добави, че е малко евентуално към момента да има американски военни в тази страна следващата година.

След като отговори на главните въпроси за икономическо възобновяване, надзор над оръжията, възходящия мигрантски напън на границата с Мексико, провокациите на Северна Корея, 78-годишният президент даде поръчка за присъединяване в изборите през 2024 година.

" Отговорът е да, моят проект е да се кандидатирам за преизбиране. Това е моето очакване ", разкри Байдън

Президентът беше подложен на критика, че откогато пое поста не беше провел нито една открита конференция. За същия интервал от президентството си предшественикът му Доналд Тръмп имаше общо пет.

След като закъсня 15 минути, Байдън прекара един час под светлините на прожекторите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР