Американският президент Джо Байдън предложи днес инвестиционен план на стойност

...
Американският президент Джо Байдън предложи днес инвестиционен план на стойност
Коментари Харесай

Байдън предлага план за 2 трлн. долара за преустройство на американската икономика

Американският президент Джо Байдън предложи през днешния ден капиталов проект на стойност два трилиона $, съобщи Ройтерс.

Целта на проекта е преустрояване на американската стопанска система, което да разреши на Съединените щати да се опълчват на възхода на Китай.

Планът планува милиони американци да бъдат трудово ангажирани с реализирането на инфраструктурни планове, като да вземем за пример построяването на пътища, със оправянето с климатичните промени и с оказването на услуги като полагането на грижа за възрастните хора.

" Това е инвестиция в Америка, която се прави един път за едно потомство, не наподобява на нищо, което сме виждали или правили. Да, това е нещо огромно. Да, това е нещо смело. И ние можем да го създадем ", съобщи Байдън в Питсбърг.

Планът " ще сътвори милиони работни места с положително възнаграждение ", посочи американският президент, съобщи Франс прес.

" Не можем повече да отлагаме " модернизирането на инфраструктурите, сподели още Байдън.

Това е втората законодателна самодейност на Байдън на стойност трилиони долари за два месеца на президентския пост. Целта на президента е да вдъхне живот на американската стопанска система, която бе съществено наранена от коронавирусната пандемия.

Планира се едно от перата за финансиране на самодейността на Байдън да бъдат средства, събрани от увеличени корпоративни налози, осведоми Българска телеграфна агенция. Американският президент акцентира, че това не значи, че той е срещу капитализма.

" Вярвам в американския капитализъм ", акцентира Байдън по време на проявата си в Питсбърг.

Очаква се през този месец Байдън да направи още едно икономическо предложение, с което да предложи още два трилиона $ за нови капиталов проект.

Правителствени начинания за усилване на стопанската система са най-хубавият метод за справяне със засилващата се конкуренция на Китай, счита екипът на Байдън.

Новото икономическо предложение на американския президент най-вероятно ще докара до идващия конфликт сред демократите и републиканците в американския Конгрес. Конгресмените като цяло споделят мнението, че са нужни вложения, които да подтикват стопанската система, само че посред им има съществени различия за размера на вложенията, отбелязва Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР