Американският президент Джо Байдън подтвърди, че Вашингтон и Лондон са

...
Американският президент Джо Байдън подтвърди, че Вашингтон и Лондон са
Коментари Харесай

Байдън за атаките срещу хутите: Няма да се поколебаем за по-нататъшни действия

Американският президент Джо Байдън подтвърди, че Вашингтон и Лондон са осъществили военни удари над редица цели употребявани от бунтовниците хути в Йемен.

В документално послание в четвъртък вечер, Байдън сподели, че ударите са били осъществени “успешно ” дружно с Англия, както и благодарение на Австралия, Бахрейн, Канада и Нидерландия.

Американският президент също по този начин предизвести, че няма да се поколебае да предприеме по-нататъшни дейности, в случай че хутите не прекратят офанзивите си против комерсиалното мореплаване в Червено Море.

Британският министър председател министър Риши Сунак също подтвърди ударите в документално послание в което акцентира, че офанзивите от страна на хутите не може да продължат.

Хюсейн Ал-Изи, заместник-министър на външните работи на хутите съобщи в послание в локална телевизия, представен от Би Би Си, че Съединени американски щати и Англия ще “платят висока цена ” за “агресията ”.

Американските медии цитират най-малко 27 офанзиви от страна на бунтовниците хути, подкрепяни от Иран против търговски кораби в Червено Море от ноември на предходната година.

Автор: Радослав Минчев, Вашингтон


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР