Американският президент Джо Байдън обвини Конгреса на САЩ за вчерашното

...
Американският президент Джо Байдън обвини Конгреса на САЩ за вчерашното
Коментари Харесай

Байдън обвини Конгреса за поражението в Авдеевка

Американският президент Джо Байдън упрекна Конгреса на Съединени американски щати за вчерашното евакуиране на украинските войски от Авдеевка в Източна Украйна, като сподели, че бездействието на Конгреса е довело до това проваляне, съобщи ДПА.

„ Украинските бойци трябваше да пестят боеприпасите заради намаляващите доставки вследствие на бездействието на Конгреса, което докара до първия видим прогрес на Русия от месеци “, разгласи през вчерашния ден Белият дом след телефонен диалог сред Байдън и украинския президент Володимир Зеленски.

Байдън още веднъж увери Зеленски в поддръжката на Съединени американски щати и акцентира незабавната нужда Конгресът да позволи нов пакет от помощ за Украйна, оповестиха от Белия дом.

Сенатът неотдавна утвърди проекти за нова помощ за Украйна на стойност към 60 милиарда $, само че Камарата на представителите излезе в отпуск, без да гледа законопроекта. Група от 5 демократи и 5 сенатори работят по нов план, който ще ореже парите за Украйна за сметка на средствата за американската граница с Мексико.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР