Американският президент Джо Байдън обвини големите петролните компании в печалбарство

...
Американският президент Джо Байдън обвини големите петролните компании в печалбарство
Коментари Харесай

Байдън обвини големите петролните компании в печалбарство от войната в Украйна


Американският президент Джо Байдън упрекна огромните петролните компании в печалбарство от войната в Украйна. Байдън ги заплаши с налагане на налог върху свръхпечалбите.

Възможно ли е цените на горивата да намалеят седмица преди междинните избори за Конгрес?

Американският президентът прикани огромните петролни компании да прекратят печалбарство си от войната, до момента в който семействата се борят с инфлацията. В момента междинната цена на бензина в Съединените щати е към 4 $ за галон, което е доста по-скъпо по отношение на година по-рано.

Според Байдън в последните 6 месеца шестте най-големи петролни компании, които са също и на европейския пазар, са отчели 100 милиарда $ по-голяма облага, в сравнение с през цялата предходна година.

„ Стига с това! Вижте, аз съм капиталист. Чували сте ме и преди да споделям, че нямам проблем с това фирмите да осъществят обективна облага и да получават възвращаемост от техните вложения и нововъведения. Но надалеч не е това, което в този момент се случва. Рекордните облаги на петролните компании през днешния ден не се дължат на правенето на нещо ново или новаторско. Техните облаги са непредвидена облага от войната в Украйна “, съобщи Джо Байдън.

Байдън моли към сектора да влага в понижаване на цените на бензина, в противоположен случай ще предложи на Конгреса да им наложи налог свръхпечалба.

В промишлеността обаче не са съгласни със забележките на президента, а възможни нови налози върху облагите от нефт ще изискват утвърждение от Конгреса, което може да се окаже мъчно, защото междинните избори са единствено след седмица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР